Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bluffdömda Anna Sorokin säljer ägarbevis till sig

Foto: Steven Hirsch/Pool/NYP/MEGA / TT NYHETSBYRÅN / Mega / The Mega Agency

Den ökända Anna Sorokin, som dömdes för bedrägeri och stöld efter att ha lurat banker och levt lyxliv i New York, ger sig in i NFT-marknaden, rapporterar NBC News.

Under det fingerade namnet Anna Delvey låtsades Sorokin vara en tysk arvtagerska och levde lyxliv i New York. Nu försöker hon komma bort från bilden av henne som en brottsling och vill släppa en serie NFT:er.

– Jag försöker att komma bort från den här – inom citationstecken – bluffmakarpersonligheten, säger hon från ett fängelse i New York till NBC News.

Den stämpeln befästs ytterligare i och med Netflixserien ”Inventing Anna”.

– Den har liksom totalt pålagts mig av åtalet, medieuppmärksamheten och Netflixserien, men jag försöker röra mig bort från det helt och hållet

Hon tillbringade fyra år i fängelse innan hon blev villkorligt frigiven. Nu är hon i stället frihetsberövad av migrationsmyndigheter i USA.

NFT:erna ska ge ägarna exklusiv tillgång till Sorokin i form av lajvsändningar, telefonsamtal och tre av dem ska ge rätten att möta henne personligen. Köparna ska även få ett paket med personliga föremål.

På frågan om varför någon ska köpa något från henne svarar Sorokin:

– Det är en bra fråga, men jag antar att jag har förändrats så mycket, säger hon .

NFT står för ”non-fungible tokens” vilket är ett slags äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en blockkedja som hindrar att det digitala ägarcertifikatet kopieras.