Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Borg storsatsar med Christer Gardell

Anders Borg besöker Almedalen 2018.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Finansmannen Christer Gardell.
Foto: EXPRESSEN / TT NYHETSBYRÅN

Tidigare finansministern Anders Borg och finansmannen Christer Gardell investerar i bankutmanaren Lysa, rapporterar Breakit.

Bolaget får totalt in 40 miljoner i nytt kapital.

– Det är ett bolag jag följt ett tag och jag gillar både teamet bakom bolaget och affärsidén, säger Anders Borg till sajten.

I en intervju med DiTV förra veckan berättade Anders Borg att han inte kan se sig själv göra comeback inom politiken.

– Jag har gjort en 17 år lång karriär inom offentlig tjänst på riksbank och på finansdepartement. Jag ser min roll inom näringslivet, säger han, och berättar att han bland annat jobbar med bolag inom Artificiell intelligens, AI. Min roll är att hjälpa till att bygga bolag med ny teknologi, sa den tidigare finansministern i intervjun.


Den tidigare finansministern Anders Borg avslöjade under Almedalsveckan att han börjat titta på investeringar i fintech-branschen.

– Jag har träffat många fintechbolag. I maj och nu i juni har det varit nästan två bolag per dag, berättade Anders Borg för Breakit.

Mer än så ville han inte avslöja. Nu kan dock Breakits Stefan Lundell avslöja Borgs drag:

– Jag går in i Lysa som privatinvesterare. Det är ett bolag jag följt ett tag och jag gillar både teamet bakom bolaget och affärsidén, säger Anders Borg till Breakit.Totalt 40 miljoner kronor investeras i den digitala fondrådgivningen Lysa, en uppstickare som ska utmana landets banker. Enligt Breakit är det finansmannen Christer Gardell som står för den största delen av pengarna, men även Anders Borg går alltså in med kapital.