Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så lyckas du jobba hemifrån

Med tv:n och sin sköna säng i närheten kan det vara svårt att disciplinera sig.
Foto: IBL JUPITER

Frilans, egenföretagare eller student? 

Att jobba hemifrån kräver rejäl disciplin. 

Careerjournal.com listar fem knep för dig som har svårt att koncentrera dig.

1. Avskärma dig från resten av hemmet.

 Att sitta i vardagsrumssoffan eller vid köksbordet och jobba fungerar inte i längden. Avsätt i stället en plats som du bara använder när du jobbar. Du bör kunna stänga om dig eller skärma av dig ordentligt på något annat sätt.


2. Jobba på arbetstid

 Sätt dig vid skrivbordet vid samma tid varje morgon och håll dig till normal arbetstid. Se också till att stycka upp dina arbetsuppgifter och avsätta en viss tid åt varje del. På så sätt blir du mer produktiv.


3. Klä dig professionellt

 Kostym eller dräkt är kanske att ta i, men du bör skippa mysbyxorna för att känna att du faktiskt jobbar.

4. Skippa alla hushållssysslor.

 Att diska och gå ut med hunden är ingenting man gör på kontorstid - inte när man jobbar hemifrån heller. Är det helt omöjligt att låta bli? Sätt upp jobbdeadlines under dagen, och gör de hushållssysslor du absolut måste göra när du är klar med en uppgift.


5. Stäng av mejlen.

 Om ditt jobb inte kräver att du ständigt kollar mejlen - gör inte det. I stället för att fördriva tiden på nätet kan du utnyttja att du är i ditt hem - använd pauserna till att njuta på balkongen eller i trädgården i stället.


 Källa: Careerjournal.com