Reinfeldts jackpot: ”Jag är en god skattebetalare”

Fredrik Reinfeldts bolag omsatte 22,3 miljoner kronor förra året.
Foto: LISA MATTISSON EXP
Det går bra för före detta statsministern som sadlat om till författare och föreläsare.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Fredrik Reinfeldts bolag omsatte 22,3 miljoner kronor förra året. 13,5 efter skatt.

– Det gör mig till en god skattebetalare, skriver han på Facebook.

Det går bra för före detta statsministern som sadlat om till författare och föreläsare. Intäkterna från de två böckerna samt föreläsningar och rådgivning rasslade in till ett värde av 22,3 miljoner kronor förra året.

– Resultat efter skatt landar på goda 13,5 miljoner kronor. Jag har valt att dela ut de två första årens samlade resultat efter skatt på 20,5 miljoner. Det gör mig till en bra skattebetalare, skriver Reinfeldt på sin Facebook-sida efter att ha postat det andra årsbokslutet för sitt företag till Bolagsverket.

Förutom de egna projekten är han också nybliven ordförande i Trygghetskommissionen parallellt med ordförandeskapet för EITI, den internationella organisationen som håller i regler för transparens och för att motverka korruption i handeln med bland annat olja, gas, diamanter och guld. De två böckerna, Halvvägs och Nya livet gavs ut 2015 respektive 2016.

"Glad och tacksam"

Han kallar verksamhetsåret för exceptionellt, ett år som han "antagligen inte får uppleva igen" -  och konstaterar att han är lyckligt lottad.

– Jag är mycket glad och tacksam för det intresse jag möter och de förfrågningar jag får som företagare, det känns som om andra halvan av mitt liv är fullt i gång, säger Reinfeldt som ger föreläsningar både i Sverige och utomlands.

– Arbetstempot är högt men också mycket spännande och tillfredställande. Jag lär mig många nya saker som företagare, säger han till Expressen.

Och han tänker inte sluta på länge än.

– Nu ångar jag på mot 75, tack alla!