Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pewdiepies mobilspel en succé

Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs nya mobilspel ”Legends of the Brofist” är den mest nedladdade betalappen i 27 länder.
Foto: Robert Eklund

Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs nya mobilspel ”Legends of the Brofist” är den mest nedladdade betalappen i 27 länder, skriver Breakit.

Rejäla intäkter har därmed redan börjat rulla in till Youtube–stjärnan, trots att spelet lanserades så sent som i fredags förra veckan.

”Legends of the Brofist” toppar i dag listan över betalappar i App store i 27 länder världen över, skriver Breakit, och hänvisar till statistik från dataföretaget App Annie.

Experter som sajten har pratat med berättar också att Pewdiepie troligtvis tjänar en miljon kronor om dagen på den nya framgången.

Annorlunda spel

Den svenske stjärnan har sedan tidigare gjort sig känd och blivit stormrik på att spela just datorspel i videoklipp som läggs upp på Youtube.  Förutom med ett nytt mobilspel är han också aktuell med en bok som lanseras i oktober.

Pewdiepie har även valt att slå sig in på spelmarknaden på ett något annorlunda sätt än sina konkurrenter. I stället för att spelaren kan köpa funktioner inuti appen, som exempelvis virtuella föremål och valuta, kostar "Legends of the Brofist" 49 kronor att ladda ner.

Och att många av hans fans var snabba på pucken råder det ingen tvekan om.

LÄS OCKSÅ: Pewdiepie lanserar mobilspelet "Legend of the Brofist"