Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Per Bowallius tar över som vd på Mittmedia

Per Bowallius tar över Mittmedia.
Foto: / CATHARINA HUGOSSON
Profilerade vd:n Thomas Peterssohn avgår med omedelbar verkan.
Foto: Anders Ylander

VISBY. Mediebomb mitt under Almedalen:

Thomas Peterssohn, profilerad vd för koncernen Mittmedia, avgår med omedelbar verkan.

Per Bowallius tar över.

Beslutet kommer samtidigt som en rejäl kursändring i företagets strategi.

Mittmedia är Sveriges stora lokaltidningskoncern med ledande tidningar och sajter som bland andra Nerikes Allehanda, Dalarnas Tidningar, Gefle Dagblad, Vestmanlands Läns Tidning och Sundsvalls Tidning.

– Jag är glad och stolt över att få leda arbetet med att ta Mittmedia vidare in i framtiden, säger nya vd:n på Mittmedia i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd:n Thomas Peterssohn slutar med omedelbar verkan.

– Thomas Peterssohn har under sin tid som koncernchef medverkat till att flytta fram bolagets positioner för att på så sätt kunna möta de svåra utmaningar som varje lokalt medieföretag står inför. Detta har skett inte minst genom att säkerställa utvecklandet av en rad digitala spetstjänster - ett arbete som givetvis kommer att fortgå, säger Mittmedias styrelseordförande Jan Friedman i en kommentar

Även redaktionella chefen slutar

Redaktionella chefen Anna-Karin Lith har kommenterat på Facebook.
Foto: / CATHARINA HUGOSSON

Samtidigt som Thomas Pettersson slutar den redaktionella chefen Anna-Karin Lith.

I ett inlägg på Facebook skriver Lith om de skilda åsikter som uppenbarligen funnits bland den avgående ledningen och ägarna:

"MittMedias ägare och nya styrelse har beslutat sig för en rejäl kursändring i företagets strategi och därmed väljer jag att med omedelbar verkan lämna koncernen

Hon konstaterar bland annat att beslutet tagits efter "en sex månader lång strategiprocess där det råder helt delade meningar om MittMedias framtid".

Mittmedia har gjort flera uppmärksammade satsningar och tagit stor position i mediedebatten, men samtidigt tvingats börja sälja av konstverk tillhörande koncernen och meddelat att Gefle Dagblad avser flytta från det klassiska tidningshus mitt i staden där tidningen verkat sedan den grundades på 1800-talet.