I mitten av oktober berättade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, att riksdagen har som ambition att besluta om höjd pensionsålder före nästa val. Två förslag var att höja åldern då det går att ta ut allmän pension från 61 år till 63 och att ge anställda rätt att ha kvar sitt jobb till 69 års ålder. Bakgrunden till förslagen om höjd pensionsålder är att pensionerna sjunker på grund av stigande medellivslängd.
– Vi har sedan sommaren en tidsplan för en högre pensionsålder. När den här dialogen är avslutad kommer vi se vilka delar vi går vidare med och min ambition är att det ska ske saker under den här mandatperioden, sa Strandhäll till SvD då.
LÄS OCKSÅ: Här är tipsen för att maximera din pension
Jobba kvar till 67
I dag kan den anställde ha kvar sitt jobb till 67 års ålder. Enligt Avanza Banks undersökning kan var tredje svensk tänka sig att arbeta till 69 års ålder. Unga och personer med högre utbildning är mer positivt inställda.
- Men många med lägre utbildning och lägre lön är skeptiska, säger Claes Hemberg.
Han fortsätter:
- Befolkningen är uppdelad i två läger, de som hängt med i diskussionen och de som inte förstår varför. Att det är så uppdelat överraskade mig.
LÄS OCKSÅ: Blondinbellas bästa aktietips: "Magkänsla"
Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.