Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paret satsade allt – nu drar bullimperiet in 100 miljoner

Historien om Fabrique började för runt 20 år sedan, när David bakade och Charlotta jobbade extra i butiken i ett bageri i Stockholm.
Foto: JOHAN ERIKSSON

PremiumNEW YORK. Det började med en kärlekshistoria, och en längtan efter något eget.

Charlotta och David Zetterström belånade sin lilla lägenhet för att kunna starta Fabrique 2008 – och nu drar surdegsimperiet in över 100 miljoner kronor om året och finns i tre länder.

Över en kaffe på New Yorks första Fabrique berättar de om vad som varit nyckeln i framgången, hur de håller sams som par och företagsledare, och nervpärsen när ”matvärldens Anna Wintour” kom till det nyöppnade bageriet.

– Då höll vi ju på att dö, säger Charlotta Zetterström.

Svitfesterna som skakat Bokmässan: ”Full kalabalik”

Elitens hårda festande • De väljs ut • ”Vi blev utslängda”

Premium

Följ med in i Pernilla Wahlgrens lyxiga hus

Exklusiv intervju • Biancas känga • Bröllopet • Stoppade kuk i SVT

Premium

Lydia, 29, vaknade av att en bekant våldtog henne

”Jag uppfattade honom som en häftig och cool man”

Premium