Paret satsade allt – nu drar bullimperiet in 100 miljoner

Historien om Fabrique började för runt 20 år sedan, när David bakade och Charlotta jobbade extra i butiken i ett bageri i Stockholm.
Foto: JOHAN ERIKSSON

Premium: NEW YORK. Det började med en kärlekshistoria, och en längtan efter något eget.

Charlotta och David Zetterström belånade sin lilla lägenhet för att kunna starta Fabrique 2008 – och nu drar surdegsimperiet in över 100 miljoner kronor om året och finns i tre länder.

Över en kaffe på New Yorks första Fabrique berättar de om vad som varit nyckeln i framgången, hur de håller sams som par och företagsledare, och nervpärsen när ”matvärldens Anna Wintour” kom till det nyöppnade bageriet.

– Då höll vi ju på att dö, säger Charlotta Zetterström.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Frälsningsarmén säljer sin privata ö i Mälaren

Premium: Frälsningsarmén säljer ”Hoppets ö” • ”Väldigt sällsynt”

Lorentzons nya liv – med kärleken Tara Derakshan

Premium: Spotify-miljardärens satsning • ”Vi har en sak gemensamt”

Experterna: Undvik misstagen när du köper pizzaugn i sommar

Premium: Hitta rätt ugn och bli ett proffs på hemgjord pizza – stor guide