Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Osannolika storvinsten – 3,92 miljarder kronor

Försäljaren Malik Imran i en butik som säljer Powerball-lotter.
Foto: G-JUN YAM / AP TT NYHETSBYRÅN

3,92 miljarder svenska kronor.

Så mycket kammade en vinnare hem på en Powerball-lott, rapporterar AP.

Lotterivinsten är den tionde största vinsten i USA:s historia.

Den vinnande lotten drogs under lördagskvällen. Till en början var det inte helt klart var miljardbiljetten hade köpts men den har nu lokaliserats till Kalifornien. Den vinnande Powerball-lotten matchade alla sex nummer: 20-26-32-38-58 och Powerball-numret var 3.

Den lyckliga vinnaren kammar hem 447 miljoner amerikanska dollar, motsvarande 3,92 miljarder svenska kronor, vilket är den tionde största lotterivinsten som någonsin delats ut i USA.

Den vinnande lotten drogs under lördagskvällen
Foto: G-JUN YAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Jackpotten större än väntat

Innan lördagens dragning var vinstsumman uppskattad till 3,79 miljarder svenska kronor men jackpotten blev större än så eftersom ingen har matchat alla nummer sedan den 1 april i år.

Oddsen för lördagens vinst var en av 2,6 miljarder.

Powerball spelas i 44 stater i USA, Washington D.C, Puerto Rico samt amerikanska Virgin Islands.

Förra rekordvinsten låg på 3,5 miljarder

En nästan lika stor vinstumma delades ut så sent som förra året. Då drog powerball-vinnaren hem hela 3,5 miljarder svenska kronor, vilket då var den nionde största vinsten i USA:s historia. Den lotten såldes i New Jersey.


LÄS MER: Efterlysning: Svenska spel letar miljonvinnare 


Miljonvinst på lotteri för ensamstående mamma

En vinstsumma som är långt ifrån de 3,92 miljarder kronorna men som ändå gjorde vinnaren rejält lycklig är de 162 miljoner kronorna som brittiska Beverley Doran vann på lotto i februari i år.

Två år innan miljonvinsten tvingades hon till att sluta jobba för att ta hand om sina barn. Hon är ensamstående fyrabarnsmamma varav två av barnen har autism och ett tredje utreds för samma sak.

– Jag har lagt så många nätter på att vara nere och spekulera över vad som skulle hända med mina barn när de blir äldre. Nu behöver jag inte bekymra mig, sa hon till Mirror vid tillfället.