Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modeikonen på plats – hyllar Sverige i tal

Designern hyllar Sverige inför Brilliant Minds
Designern Diane von Furstenberg, som skapade omlottklänningen, är i Stockholm för att tala under konferensen Brilliant Minds.
Foto: Hannes Bergdahl
Under onsdagen fick Diane von Furstenberg NK:s Hederspris.
Foto: Hannes Bergdahl

Några av världens mäktigaste personer inom tech, media, politik och musik kommer nu till Stockholm inför den exklusiva konferensen Brilliant Minds.

Modeskaparen Diane von Furstenberg är en av talarna, och i kväll fick hon ta emot pris på årets NK-gala - och hyllade Sverige.

Även supermodellen Naomi Campbell syntes i huvudstaden i dag.

Diane von Furstenberg tilldelades NKs Hederspris under kvällens tillställning, och hyllade Sverige - och sina föräldrar som lät henne följa sina drömmar.

– Jag var en feminist och har alltid varit en feminist. Jag hade tur, som tilläts vara den kvinnan som jag ville vara, vilket var en fri kvinna.

– Vi har fortfarande inte lika lön, och vi kvinnor har fortfarande mycket kvar att göra - men vi kan göra det!

Den 72-åriga belgiska designern är skaparen av ett av världens mest kända modeplagg: omlottklänningen.

– Jag blev den fria kvinnan tack vare en liten klänning, och så jag gav bort hemligheten med den klänningen till andra kvinnor så att dom kan bli den kvinnan dom vill vara, sa hon till Expressen TV.

Diane von Furstenberg: ”Jag älskar Sandhamn och Grinda”

Konferensen Brilliant Minds, startad 2015 av Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri, hålls på Grand Hôtel i Stockholm 13-15 juni.

Diane von Furstenberg ska tala på konferensen, och likaså hennes man Barry Diller, 77, en av USA:s mäktigaste mediemän som grundare till Fox Broadcasting Company och USA broadcasting. 

"Diane von Furstenberg ger styrka till kvinnor".

– Jag älskar Sverige, sa Diane von Furstenberg på NK under onsdagskvällen och log när hon talade om Stockholms skärgård.

– Jag har varit på Sandhamn och Grinda, så jag älskar det!

Barry Dillers båt ”Eos” fotograferad natten till lördag, vid Rödkobbsfjärden utanför Sandhamn.
Foto: PER KROHN

Paret ska ha anlänt till Stockholm med båten Eos - en av de största privatägda segelbåtarna i världen, och Barry Dillers ögonsten - som nu ligger ankrad utanför Grinda.

Naomi Campbell är också i stan

En annan modeikon som anlänt till Stockholm för att tala under Brilliant Minds är den brittiska supermodellen Naomi Campbell.

Naomi syntes i dag utanför femstjärniga Grand Hôtel på Blasieholmen i Stockholm, klädd i en kappa med geometriska mönster över en svart klänning och ett svart choker-halsband.

Supermodellen Naomi Campbell ska också tala på konferensen Brilliant Minds.
Foto: Lars Höglund
Naomi syntes utanför Grand Hotel i Stockholm.
Foto: Lars Hoglund

En annan Brilliant Minds-talare är Naomi Campbells nära vän Edward Enniful, chefredaktören för brittiska Vogue.

De är i gott sällskap: förutom Barack Obama, Greta Thunberg, rapparen Cardi B och Snapchat-grundaren Evan Spiegel så ska Gwyneth Paltrow och USA:s före detta utrikesminister John Kerry tala under Brilliant Minds.

Skådespelerskan sitter i juryn för NK-galan.
Supermodellens hyllning till Diane von Furstenberg.
Giovanna Engelbert om Diane von Furstenberg.