Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Minecraft fortsätter
dra in miljardbelopp

Foto: Damian Dovarganes / AP
Foto: Ted S. Warren / AP

Det svenska spelbolaget Mojang gjorde en vinst på 2 miljarder kronor under det förlängda räkenskapsåret från början av 2014 till mitten av 2015, rapporterar Di Digital.

Per månad är ökningen jämfört med 2013 hela 67 procent.

Svenska Mojang bakom spelsuccén "Minecraft" ägs sedan 2014 av Microsoft. Sedan försäljningen har bolaget fortsatt att redovisa starka siffror.

2013 redovisade spelstudion en omsättning på 2 miljarder kronor och en vinst på 800 miljoner kronor. Från starten av 2014 till mitten av 2015 visar Mojang AB intäkter på 4,2 miljarder kronor med en vinst på 2 miljarder kronor, visar siffror från Bolagsverket som Di Digital tagit del av.

Minecraft bakom intäkterna

Omsättningen har ökat med 40 procent per månad och vinsten har stigit med 67 procent per månad. Sammantaget redovisar bolaget en vinstmarginal på 47 procent.

Huvuddelen av intäkterna kommer från försäljning av pc-spel där "Minecraft" utgör den överlägset största delen.

Jonas Mårtensson är vd sedan Microsofts förvärv:

– Vi är nöjda. Generellt är det ganska stabilt när det gäller försäljningen och vi har varit väldigt stabila i fem år nu. Det känns lovande inför framtiden”, säger Jonas Mårtensson om resultatet till Di Digital.