Miljonärers vanor avslöjas i ny bok

Författaren Tom Corley har kommit fram till att många miljonärer har samma vanor. Elin Nordegren skulle därmed ha en hel del gemensamt med ....
Foto: Sbmf/Fameflynet Pictures
...Antonia Ax:son Johnson...
Foto: Gunnar Seijbold
...liksom Ikea-grundaren Ingvar Kamprad...
Foto: Patrik C Österberg All Over Pre
...och Minecraft-stjärnan Markus 'Notch' Persson.
Foto: Emma Johansson / Dn / Tt

Har du alltid funderat på hur det är att vara miljonär?

En ny bok som listar många miljonärers gemensamma vanor ger dig nu chansen att leva som en.

Det är författaren Tom Corley som i boken "Rich habits: The Daily success habits of wealthy individuals" har kommit fram till att många miljonärer har samma vanor. Slutsatserna har han dragit efter att ha studerat ett antal miljonärer under tolv års tid. Han har också kommit fram till att de flesta som är miljonärer inte har ärvt pengarna utan att de kommer från hårt arbete, skriver Dagens Industri. Drygt 80 procent av de som har en nettoförmögenhet på mer än 8 miljoner kronor har kommit dit utan arv eller pengar från en stiftelse.


LÄS OCKSÅ: Så hjälper du barnen att spara 


Och det är egentliga inga konstiga vanor om man tittar till Corleys bok.

85 procent av miljonärerna läser två eller flera böcker varje månad. Och det handlar inte om den senaste deckaren eller lite avslappnande chic lit utan det handlar om böcker som hjälper dem att växa, i ämnen som karriärer, självhjälp, hälsa, psykoligi, ledarskap, aktuella händelser eller biografier.

Vidare tenderar rika människor oftare att satsa på sina intressen som karriärsval. Om man brinner för det man gör jobbar man också hårdare. 93 procent av miljonärerna i studien säger att de har nått sin förmögenhet tack vare en mentor. De bygger också sina mål efter hur deras drömmar om ett idealliv, och bryter ner mål till konkreta steg som skrivs på en att göra-lista.


LÄS OCKSÅ: Stort intresse för nya lyxvåningarna


Miljonärerna slösar inte heller med sin tid på triviala saker som tv-tittande och sociala medier. 67 procent i Corleys studie tittar på tv mindre än en timme per dag och 63 procent spenderar mindre än en timme på internet och sajter som Facebook och Youtube.

Och de har insett att det inte räcker med en inkomstkälla för att bygga en förmögenhet. I stället har de skapat flera, de flesta har minst tre.


LÄS OCKSÅ: Pewdiepies rekordvinst 


Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.