Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Microsoftchef varnar för Windows 7

Marknadschefen Chris Capossela ut och varnar användare för Windows 7.
Foto: Ted S. Warren
Microsofts vd Satya Nadella.
Foto: Eric Risberg
I somras släppte datajätten Microsoft operativsystemet Windows 10.
Microsofts grundare Bill Gates.
Foto: Joao Luiz Bulcao

Microsoft gör allt för att få sina användare att byta till Windows 10.

Nu går marknadschefen Chris Capossela ut och varnar användare för Windows 7.

I somras släppte datajätten Microsoft operativsystemet Windows 10 och har sedan dess för en aggressiv taktik för att få sina användare att uppgradera sitt operativsystem. Bland annat kommer man inom kort att börja lägga in Windows 10 som rekommenderade uppgraderingar för alla befintliga privatkunder.


LÄS OCKSÅ: Nya Windows 10 övervakar allt du gör.


Vid årsskiftet hade man lyckats få över 164 miljoner kunder till det nya systemet, enligt idg.se.

Men nu går Microsofts marknadschef Chris Capossela ut ännu hårdare i publikationen Microsoft Weekly och menar att det finns mängder av problem och brister i Windows 7 och hävdar att den som använder operativsystemet gör det "på egen risk".

Han lyfter bland annat fram problem med det populära spelet "Fallout 4" som enligt honom riskerar att inte fungera med Windows 7.

– Vi ligger på våra mjukvaru- och hårdvarupartners för att de ska bygga nya grejer som drar nytta av Windows 10, och självklart gör det de gamla grejerna riktigt dåliga – för att inte nämna virus och andra säkerhetsproblem. Så vi försöker verkligen få folk att välja Windows 10, säger han.


LÄS OCKSÅ: 100 000 svenskar kan tvingas byta ut sin tv.


Capossela medger också att Microsoft går hårt ut kunderna, men säger att att användarna kan behöva lite hjälp på traven.

– Vi måste hitta rätt balans, men vi vet också att det finns massor av folk som skjuter saker framför sig som, ärligt talat, behöver något av en knuff, säger han.


Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.