Ny jätte tar upp kampen i tuffa elektronikbranschen

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: DANIEL SIDENBLADH

Konkurrensen på den redan tuffa marknaden för hemelektronik och vitvaror blir nu ännu hårdare.

Elon och Electra Gruppen inleder ett samarbete och får tillsammans ett nätverk på över 500 butiker i Norden, rapporterar Market.se.

Butikerna kommer att jobba under namnen Elon och Elon ljud&bild.

Samarbetet sträcker sig över tio år och påverkar inte bolagens ägarstruktur, skriver Market.se. Men det blir ändå en ny jätte som kan börja utmana Mediamarkt och Elgiganten.

Hundra butiker byter namn

– Samarbetet skapar nya möjligheter för båda företagen och till våra butiker. Det gör att vi kommer att kunna behålla, utveckla och locka till oss landets bästa handlare och entreprenörer för att möta de krav konsumenterna har på en modern handelsplats, säger Electra gruppens vd Annelie Sjöstedt i en kommentar, enligt Market.

De över 500 butikerna kommer att kallas Elon eller Elon ljud & bild. Inledningsvis ska 100 Audio Video-butiker att byta namn till det.


Elon Groups vd Stefan Lebrot hävdar att den nya butikskonstellationen ska bli ledande på marknaden med fler butiker och större produktbredd än konkurrenterna.

Vitvaror och hemelektronik

Elon är en av Sveriges största vitvarukedjor med 292 butiker över hela landet.

Electra Gruppens verksamhet är inriktad mot hemelektronik och telekomprodukter, och bedrivs genom fackhandelskedjorna Audio Video, RingUp och Digitalbutikerna.