Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ikea fortsätter satsa på centralt belägna butiker

Ikea öppnar på SIckla
IKEA Sverigechef Lena Herder presenterar varuhuset i köpcentret Gallerian tidigare i år.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Vid årsskiftet öppnar Ikea en så kallad planeringsstudio i Sickla utanför Stockholm. Den nya butiken är en del av möbeljättens nya satsning på huvudstaden där man fram till 2025 ska öppna 4 nya butiker och anställa 500 personer, uppger bolaget.

– Under de senaste åren har Ikea öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur, säger Cia Fritzson Gårdnäs, regionchef på Ikea Sverige. 

Bakgrunden till satsningen är enligt Ikea dels att antalet invånare i huvudstaden väntas öka kraftigt de närmsta åren, men också att man vill komma närmare där Stockholmarna, där de bor och arbetar.

Nyanställer 500 personer

Fram till 2025 planerar därför IKEA att öppna fyra nya butiker i olika format. Förutom planeringsstudion i Sickla – en mindre butik där kunder får hjälp att planera sina heminredningslösningar – planeras bland annat ett cityvaruhus i Gallerian och en planeringsstudio i Bromma Blocks.

Totalt kommer Ikea att rekrytera 500 nya medarbetare i Stockholm under de fyr närmsta åren. I den nya planeringsstudion i Sickla, som uppgår till 700 kvadratmeter, kommer det arbeta uppemot 25 personer.

Ikeas totala investering i Stockholm väntas uppgå till cirka 1,7 miljarder kronor till 2025.