Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjen är fast på Kreta: ”Litar inte en sekund på SAS”

Familjen Olsens hemresa från Kreta riskerar att ställas in.
Foto: Sven Lindwall/Expressen/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mellan 200 och 250 flyg om dagen ställs in under SAS-piloternas strejk.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

I helgen flög Tobias Olsen och hans två barn ner till Grekland för en sedan länge efterlängtad semester. Sen kom strejken.

Nu är familjen inte säker på när de kommer kunna ta sig hem igen.

– SAS litar jag inte en sekund på. Dem har jag tappat så gott som allt förtroende för, säger Tobias Olsen, 49.

Efter flera år på hemmaplan skulle Tobias Olsen och barnen Edgar, 12, och Fiona, 10, äntligen komma i väg på en efterlängtad solsemester till den grekiska ön Kreta. I några dagar hann familjen njuta av sol och bad på Medelhavets strand. Men sedan kom kallduschen.

– Att få nyheten om strejken blev lite som en käftsmäll, säger Tobias Olsen.

Edgar, Tobias och Fiona njuter av solen i Kreta. Men att hemresan ska ställas in oroar.

”Att inte få information suger”

I och med SAS-piloternas strejk riskerar familjens hemresa på lördag att ställas in, och familjen kan därmed strandsättas. Just nu vet de inte hur de kommer hem, om de kommer hem, eller särskilt mycket annat. 

Resebolaget Apollo, som Tobias Olsen bokat semestern med, har skickat ut sms om att alla resenärer ska hållas uppdaterade om situationen, men särskilt mer information har ännu inte gått ut. Tobias Olsen har förtroende för att Apollo reder upp situationen, men någon total semesterfrid blir det inte tal om för resten av resan.

– Att inte få information suger, men en förståelse för en kaossituation finns också. Jag kan inte ljuga och säga att vi kommer att njuta till 100 procent, men å andra sidan slipper vi i alla fall vardagen när vi är här, säger Tobias Olsen.

Har haft problem med SAS tidigare

Det är inte första gången som Tobias Olsen upplever problem med flygbolaget. Han har tidigare drabbats av inställda flyg och olika problem med sina bokningar. Nu har han fått nog.

– Är SAS det bästa eller enda alternativet så får det bli dem i framtiden också, men de kommer vara det sista alternativet en lång tid framöver. Ryanair känns som ett premiumbolag jämfört med SAS.

– I grund och botten får de gärna gå i konkurs och låta någonting som fungerar ersätta dem, säger Tobias Olsen.