Klockrena handleder Prins Daniel!

Strax innan jul visade Daniel upp sin dyrgrip på Framtidsdagen i Stockholm
Foto: Pelle T Nilsson
En Rolex Dayton i helguld. Klockan har ett nyprisvärde på 297 000 kronor.
Foto: Pelle T Nilsson
Även Prinsessan Sofia har en Rolex. Hennes kommer från Oysterserien.
Foto: Patrick Van Katwijk
Både Madeleine och Chris O'Neill har Rolexklockor.
Foto: Patrik C Ã Sterberg

Daniel gör en Sofia!

Även vår prins har nu skaffat sig en lyxig Rolex. En Daytona i helguld som betingar ett nypris på 297 000 kronor.

– Kungafamiljen har bra smak. Det här är en ikon bland klockor som Daniel har valt säger Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851.

Det börjar bli en trend i den kungliga familjen:

Skaffa lyxklockan Rolex.

Först ut av alla var prinsessan Madeleine. Hon var den första i familjen att bära en Rolex, en Submariner i stål med svart urtavla. Den fick hon en gång i tiden av tidigare fästmannen Jonas Bergström. Efter att hon träffat Chris O'Neill har Madeleine och maken inte bara kopierat varandras klädstil – utan även klockor. De har båda sedan en tid tillbaka varsin Rolex Daytona.

Gör fin skara sällskap

När Sofia gifte sig med prins Carl Philip var hon nästa medlem att inte bara komma in i kungafamiljen - utan även i den exklusiva skaran av familjemedlemmar som bär en Rolex runt handleden. Sofia fick i morgongåva efter bröllopsnatten en Rolex Date som ingår i Oysterserien med diamanter.

Visade på Framtidsdagen

Näste medlem ut i familjen med en exklusiv klocka? Prins Daniel!

Före jul när han var med på Framtidsdagen i Münchenbryggeriet i Stockholm visade han upp sin dyrgrip:

En Rolex Daytona i helguld.

Även prinsen väljer samma klockmodell som svågern Chris och svägerskan Madeleine. Ett perfekt val enligt experten:

– Oh, ja. Det är en klassisk klocka. En fantastisk modell, säger klockexperten Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851 i Stockholm. Daytona är svåraste modellen att komma över av Rolex. Det är väldigt få som kommer ut på marknaden varje år och därför blir Daytona så eftertraktad.

– Det är en helguld Daytona. Vad jag kan se så är det en gammal Daytona med det gamla urverket från 90-talet. En jättefin och underbar klocka. Det är ju en av de mest klassiska klockorna. En ikon bland klockor.

Hovet om prinsens Rolex

Daniels klocka är på intet sätt gratis. Ny i affär kostar den i dag 297 000 kronor.

– Men även en begagnad i bra skick har ett väldigt bra marknadspris.

Hovets Maragereta Thorgren om prins Daniels Rolex:

– Det är inget vi kommenterar.

KUNGLIGHETER GILLAR ROLEX

Foto: Suvad Mrkonjic

PRINSESSAN MADELEINE

...har visat sig genom åren med två Rolex på handleden. Första var en Rolex Submariner som hon fick av dåvarande fästmannen Jonas Bergström. Den andra var en "Cosmograph Daytona" kostar i dag från 100 000 kronor och uppåt. Enligt urmakare är Madeleines klocka troligen tillverkad mellan 1989 och 2000. Värdet i dag är runt 70 000 kronor. En exklusiv klocka med vit urtavla.


Foto: David Sica

CHRIS O'NEILL

...har enligt uppgift en stor samling klockor. Den han har haft på sig mest runt handleden är också den en "Cosmograph Daytona". Chris klocka, med svart urtavla, är enligt uppgift från 70-talet och betydligt dyrare.

Klockexperten Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851 har tidigare sagt till Expressen om Chris O'Neills klocka:

- Om den är 100 procent original och han har kvar originalboxen och certifikat så ligger den på över 500 000 kronor. Jag skulle gissa på att han kan ha köpt den i New York där det finns flera vintagehandlare som är specialiserade på Rolex.


Foto: Pelle T Nilsson


PRINSESSAN SOFIAS

...Rolex är en Rolex Date som ingår i Oysterserien. Sofias klocka är 34 millimeter i diameter, har en räfflad vitguldsring och kostar cirka 70 000 kronor. Det mest exklusiva är urtavlan i klockan och har fem diamanter.

Rolex Daytona

Prins Daniel har nu också en Rolex Daytona. Hans är i helguld och kostar ny i butik 297 000 kronor. Rolex Daytona kom första gången 1963 och gick då under benämningen Cosmograph. 1965 fick klockan sitt nuvarande namn Daytona efter klassiska racingloppet Daytona i Florida. Det är Rolex sportklocka och racingur.

Rolex Daytona finns i flera utföranden. Den billigaste är i helstål och kostar 101 000 kronor i affär i Sverige. Den dyraste i standardutförande kostar 631 000 kronor.

Rolex Daytona kan också komma med diamanter. Den börjar på 1,2 miljoner kronor och kan sedan rusa till flera miljoner kronor beroende på antalet diamanter och utförande.

Den mest eftertraktade modellen av Daytona är Paul Newman. Den kan gå på auktion för miljontals kronor.

Brukar du ha en klocka på dig?