EU-kommissionen bekräftade vid lunchtid att man släpper igenom storaffären.
– Vi har i dag godkänt Telias förvärv av Bonnier, under förutsättning att åtgärder vidtas, säger Margrethe Vestager, kommissionsledamot med ansvar för konkurrenspolitiken i en kommentar från kommissionen.
Ett par timmar senare håller Telia och Bonnier Broadcasting en gemensam presskonferens.
Prislappen kan sluta på + 10 miljarder
Telias tillförordnade vd Christian Luiga bekräftar där att affären är klar och att Telia betalar 9,2 miljarder kronor för TV4, Cmore och finska MTV.
Eventuellt kan affären kosta ytterligare en miljard enligt avtalet. Det beror på hur det ekonomiska resultatet för Bonnier Broadcasting blir.
– Det är en fantastisk affär för oss. Vi får nu möjlighet att kombinera det bästa nätet med det bästa innehållet från starka varumärken, säger Christian Luiga.
Teliachefen säger också att man ska garantera publicistiskt oberoende för det journalistiska arbetet vid TV4 och de andra redaktionerna.
Casten Almqvist, vd för TV4-gruppen, kommer att bli ansvarig för Telia Companys nya affärsområde för medier.
Affärsområdet kommer även att omfatta Telias nuvarande medieverksamhet.

Det var i juli 2018 nyheten om att Telia köper Bonnier broadcasting från ägaren Bonnier – för 9,2 miljarder kronor. Men först krävdes grönt ljus från EU som tittat på konkurrenssituationen.
Enligt TT var ett av kraven på Telia att man inte diskriminerar konkurrenter när det gäller annonsering i de tv-kanaler som följer med Bonnier Broadcasting-förvärvet. Rättigheterna till tv-sändningar från hockeyligan i Finland ska också göras tillgängliga för andra tv-bolag.
Telia blir en av de största
EU-kommissionen har under sin utredning uttryckt oro att transaktionen, som den ursprungligen meddelats, väsentligen skulle ha minskat konkurrensen i Finland och Sverige på flera områden.
Bland annat att Telias konkurrenter för tv-distributionstjänster skulle utestängas från marknaden genom att nekas tillgång till den nya mediajättens gratiskanaler och grundläggande betal-tv-kanaler och betal-tv-kanaler med premiumsportutbud.
Nu har Telia gått med på att inte neka konkurrerande teleoperatörer att annonsera i sina tv-kanaler. Telia har även erbjudit konkurrerande tv-distributörer tillgång till bolagets fri-tv-kanaler.
Enligt di.se har det under senare tid förekommit uppgifter om att den svenska regeringen har bedrivit lobbyverksamhet i Bryssel för att försöka få EU-kommissionen att stoppa affären. Den svenska staten är huvudägare i Telia.
På tisdagen står det dock klart att jätteaffären kan genomföras.
Med Bonnier broadcasting-köpet förvärvar Telia bolagets flaggskepp TV4 – Sveriges nästa största tv-kanal. Dessutom betalkanalerna i C More och finländska MTV. Det kommer att göra telejätten till en av Sveriges största innehållsproducenter.