Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaos på Ikea – ingen kunde betala varorna

Inga kunder kunde betala sina varor på Ikea i Barkarby.
Foto: Henrik Isaksson/Ibl-Aop
Flera kunder fick vända hemåt igen. Bilden är från ett annat Ikeavaruhus.
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix /

Totalt betalningskaos bröt ut på Ikea Barkaby på söndagen när inga kunder kunde betala sina varor.

Varuhuset vädjade till sina kunder att handla en annan dag och flera fick vända i dörren – sen gick kassorna i gång.

– Vi ber så klart om ursäkt till de kunder som tagit sig dit och som kassorna ställt till med problem för, säger Malin Sennevall, presskontakt på Ikea.

Flera hundra Ikea-besökare blev utan sina planerade inköp på söndagen. I kassan på Ikea i Barkaby i Järfälla norr om Stockholm fick de beskedet att det inte gick att betala för varorna – i stället fick de vända i dörren eller lämna kvar varorna.

– Hela huvudservern ligger nere, så det går inte att betala i utgångskassorna överhuvudtaget, sa Malin Sennevall, presskontakt på Ikea, under arbetets gång.

Det gick fortfarande att betala i restaurangens kassor, men ville man köpa något annat än mat hänvisades man till ett annat varuhus, eller en annan shoppingdag.

– Barkaby rekommenderar sina kunder att planera sina inköp till en annan dag, de försöker lösa det så snabbt som möjligt men de vet inte alls hur lång tid det kommer ta, sa Malin Sennevall vidare.

Hundratals Ikea-kunder drabbade

Kort senare, vid 12-tiden, meddelades att kassorna börjat fungera igen.

– Man kan betala i kassorna igen, det går lite långsamt men det fungerar igen och de jobbar på att lösa det helt och hållet, säger Malin Sennevall.

Men då hade redan flera hundra kunder som åkt till varuhuset under söndagens ledighet blivit utan sina varor.

– Det är några hundra som berörts. Det är jättetråkigt och vi ber så klart om ursäkt till de kunder som tagit sig dit och som kassorna ställt till med problem för, säger Malin Sennevall.