Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kamprads julklapp: Alla anställda får 13 000 var

Ingvar Kamprads julklapp: 13 000 till varje anställd.

Årets julbonus från Ikea till sin lojala personal blir cirka 13 000 kronor per anställd, skriver möbeljätten i ett pressmeddelande. 

– Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige, i pressmeddelandet. 

Ikea har under tisdagen släppt ett pressmeddelande om årets julbonus från deras lojalitetsprogram som kallas för "Tack!". 

– Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss. Tack! är ett sätt att tacka våra medarbetare för deras lojalitet och det känns roligt att vi har möjlighet att dela med oss på detta sätt, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige, i pressmeddelandet. 

LÄS MER: Ikeas nya varningar efter dödsolyckorna

Ikeas julbonus delas ut oberoende av position eller lönenivå 

Personer som varit anställda på möbelkedjan i fem år eller fler är kvalificerade och får dessutom år 1 till 4 retroaktivt inkluderat vid pension. Årets utbetalning, inom Ikea-koncernen i Sverige. 

Alla anställda får samma summa oavsett enhet, position och lönenivå. Deltidsmedarbetare får en summa som står i relation till antal arbetade timmar, meddelar Ikea. 

"Tack!" lanserades för fyra år sedan och sammanlagt har över 5 miljarder kronor pumpats in i lojalitetsprogrammet sedan start. 

LÄS MER: Ikea slår rekord – men ställer om sin strategi

Ikea grundades av Ingvar Kamprad i Älmhult 1943

– Tack! betalas ut en gång om året, men vi jobbar aktivt varje dag med att försöka vara en fantastisk arbetsplats, uppmärksamma individen och se till så att alla trivs, utvecklas och vill stanna hos oss, fortsätter Karin Bergman. 

"Utbetalningen är beroende av Ikea-koncernens totala resultat under föregående räkenskapsår" skriver Ikea i pressmeddelandet. 

 Ikea grundades i småländska Älmhult 1943. Idag finns 20 varuhus i Sverige. Varuhusen hade över 38 miljoner besök och hemsidan närmare 90 miljoner besök under verksamhetsåret 2017. I Sverige finns ca 11 500 medarbetare inom Ikea-koncernen, varav ca 7500 inom varuhusorganisationen, enligt Ikea.