Jysk håller stängt – efter årliga julfesten

Grundaren Lars Larsen i mitten vid förra årets fest där temat var ”toga”.
Foto: Jysk
I Danmark kommer alla Jysk-butiker att vara stängda den 13 november.
Foto: / PRESSBILD

Det börjar närma sig jul och många anställda bävar kanske redan nu för att jobba dagen efter företagets årliga julfest.

Men det behöver inte Jysk-anställda i Danmark göra, skriver Ekstrabladet.

Där kommer nämligen alla butiker att hålla stängt dagen efter festen – för att de anställda ska kunna gå all in på glöggen och dansgolvet.

För de företag som har anställda som jobbar alla veckans dagar kan det vara ett gissel att få till en dag då man kan ha företagsfest och samtidigt försöka undvika en butik med efterfesttrötta anställda dagen efter. Men på Jysk i vårt grannland Danmark har man kanske hittat den perfekta lösningen inför sin julfest som man ska anordna på lördag den 12 november.

Man har nämligen bestämt sig för att ge alla drygt 1 800 anställda ledigt dagen efter. Alla Jysk-butiker i Danmark kommer alltså att vara stängda på söndagen den 13 november. skriver Ekstrabladet.

– Festerna är anledning till att tacka och fira våra medarbetare för deras goda insats under årets lopp. Det är en gåva till medarbetarna, som de i hög grad förtjänar, skriver verksamhetschef för Jysk i Danmarks hr-avdelning, Jan Verhoek, i ett pressmeddelande.

Bjuds på en ordentlig fest på Jysk i Danmark

Och det är ingen liten julavslutning man har planerat. De anställda bjuds förutom middag och fest på en gratis övernattning på feststället.

Morgonen efter bjuds man också på julfrukost. Alla anställda får också bjuda med sig en respektive för att ta del av festligheterna.

Under festkvällen kommer också Suspekt och LIGA att framträda.

Jysk hoppas på kundernas förståelse

Men för de danskar som hade planerat att handla julklappar eller annat på Jysk den 13 november blir beskedet kanske en besvikelse. I Danmark finns det 102 olika Jysk-butiker.

– Vi hoppas på kundernas förståelse för att vi håller stängt den här dagen, så att våra medarbetare ska kunna njuta av festen i fulla drag, säger Jan Verhoek i ett pressmeddelande.

Butikerna håller sedan öppet som vanligt från och med måndag den 14 november.