JC:s nya kris: Dubbla konkursansökningar

Foto: TT
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Problemen fortsätter för modekedjan JC.

Bolaget har två konkursansökningar riktade mot sig samtidigt som revisorn hoppat av, rapporterar Breakit. 

Den ena konkursansökan gäller fastighetsägaren Hufvudstaden i Stockholm, som uppgett att den inte fått betalt sedan i mars och att skulden är på 2,5 miljoner kronor. Denna ansökan ska dock ha dragits tillbaka, enligt Hufvudstadens företrädare Vinge.

Ansökan nummer två är från en annan fastighetsägare, Contentus i Ystad, som hävdar uteblivna betalningar på 2,7 miljoner kronor. Förhandlingar om denna ansökan är planerade till nästa måndag.

Breakit skriver också att JC:s revisor EY hoppat av sitt uppdrag. I en anmälan till Bolagsverket i september skriver EY att JC inte reglerat större förfallna fordringar, att styrelsen inte längre är behörig efter en rad avhopp. EY skriver även att inte heller de fått betalt för sitt arbete av JC.

Rekonstruktion 2017

JC såldes 2013 av Retail and Brands till kinesiska Denim Island. Under 2016–2017 genomgick JC en rekonstruktion och i juni i år fick så JC åter en ny ägare, i den tidigare styrelseledamoten Iliya Meric som även tog över posten som vd.

Efter att 2011 ha haft 145 butiker har företaget på senare år genomfört ett stort antal stängningar. I september i år hade JC totalt 42 butiker.