”Jag har sökt 100 jobb på fem månader – läget känns hopplöst”

Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasin.
Foto: M-magasin

Premium: En 57-årig kvinna som hamnat i en besvärlig ekonomisk sits har skrivit brev till ekonomijournalisten Birgitta Piper.

Hon hade precis slutat på sitt gamla jobb och fått en provanställning på ett nytt företag när pandemin slog till. Av det nya jobbet blev det inget, verksamheten drogs ner.

De senaste fem månaderna har hon sökt över 100 jobb och läget är minst sagt prekärt. ”Det känns hopplöst”, skriver kvinnan.

Här kan du läsa Birgitta Pipers svar och bästa råd för att hantera ett svårt ekonomiskt läge. Ett tips är att hyra ut delar av hemmet, Birgitta redogör för vilka regler som gäller.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Kunderna slår larm – brist på tomatpuré

Premium: Kunderna slår larm om tomma hyllor • ”Generell brist”

Drottningen förödmjukar sina barnbarn offentligt

Premium: När får vi se eldsprutande drakar?

Evin Ahmad i tvist med produktionsbolag – stoppade film

Premium: ”Snabba cash”-Evin Ahmad stäms • Bevisen: Messenger-meddelanden