Isabella Löwengrip sålde bolaget utan att minnas

Isabella Löwengrip sålde bolaget utan att minnas
Isabella Löwengrip i fredagens ”Skavlan”.
Foto: Pernilla Thelaus/Monkberry / SVT
Isabella Löwengrip berättar att hon inte minns när hon sålde sitt bolag.
Foto: Skärmdump / SVT
Fredrik Skavlan frågar Isabella Löwengrip om framtidsplanerna.
Foto: Pernilla Thelaus/Monkberry / SVT
Isabella Löwengrip höll på att gå i personlig konkurs förra hösten.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Isabella Löwengrip, 29, sålde i början av året sitt bolag ”Löwengrip Beauty”.

I ”Skavlan” berättar hon att hon inte minns att hon skrev under papperet – och om framtidsplanerna med utlandsflytt.

– Så jag sålde mitt bolag, men visste inte om det, säger hon i fredagens program.

Isabella Löwengrip, 29, målade upp en bild av sig själv som ”världens mäktigaste affärskvinna” och hade stora planer på att satsa på en karriär i USA.

Men förra hösten berättade hon att hon var tvungen att ta flera kliv tillbaka, annars riskerade hon konkurs.

”Vi tar inga mer risker, hade skutan inte vänts och vi inte agerat hade allt mitt kapital ätits upp och tillslut hade vi gått i konkurs. Det hade gått fort eftersom vi är så många nu som är beroende av mig”, skrev Löwengrip på sin blogg om krisen.

Efter det tvingades 29-åringen lägga om sitt liv helt. Bland annat blev hon tvungen att säga upp personal. Hennes personliga kock fick sluta och hon tvingades sälja lyxvillan på Lidingö.

Bakslaget kom som en hård smäll och entreprenören hamnade till slut på sjukhus i en månad efter att ha överdoserat ångestdämpande och sömntabletter. Något hon berättat om i ”Söndagsintervjun i P1.

Under tiden på sjukhuset sålde Isabella Löwengrip sitt bolag ”Löwengrip Beauty”, som hon ägde tillsammans med Pingis Hadenius. Men det har hon inget minne av.

Ljög på sjukhuset

I ”Skavlan” berättar Löwengrip att hon ljög på sjukhuset och sa att hon var tvungen att åka och träffa sina barn för att åka i väg och skriva på papperen.

– På med sminket och klackar hemma rakt in till mötesrummet, signerar och sen tillbaka på sjukhuset, säger hon i programmet.

Fredrik Skavlan frågar om hon minns något av signeringen.

– Ingenting. Så jag sålde mitt bolag och visste inte om det, svarar hon.

– Jag vet att jag fick ett samtal om att han ville köpa mitt bolag och när jag vaknar upp så är bolaget sålt, fortsätter hon.

Letar boende i Schweiz 

I programmet pratar Isabella Löwengrip även om tankarna om framtiden, något som ser annorlunda ut än för drygt ett år sedan. Hon menar att hon uppskattar den frihet hon har just nu väldigt mycket och att hon för tillfället tar det lugnt.

Att flytta utomlands är något Isabella Löwengrip pratat om länge och när Fredrik Skavlan ställer frågan berättar 29-åringen att hon och partnern Paul Sundvik, 52, kollar på hus utanför Sverige.

– Ja, eller vi håller på att titta lite på utlandsboende just nu. Fast inte USA, jag lovar!, säger Isabella Löwengrip och skrattar.

Skavlan frågar då var någonstans paret tänkt bosätta sig.

– Vi har tittat på att bo i Schweiz. Just för att ha den där miljön med lugn och ro och bygga upp ett nytt liv där borta. Samtidigt som det är nära till mina barn för de är ju i Sverige varannan vecka, svarar Isabella Löwengrip.

Isabella Löwengrip, 29, har hittat kärleken på nytt – i undervattensfotografen och konstnären Paul Sundvik.