Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Iphone 11: Allt om Apples nya telefon

Här är Apples nya Iphone 11 pro.
Apples nya Iphone 11 pro.
Iphone 11.
Iphone 11.
Iphone 11.
Foto: Apple
Foto: Apple
1 / 7

På tisdagskvällen svensk tid presenterade Apple tre nya Iphone-modeller. 

Men experternas tips är att ha is i magen och inte dras med i hetsen. 

– Sitter man lugnt i båten kan man spara alltifrån några hundralappar till tusentals kronor, säger Oscar Hagman, data- och produktanalytiker på prisjakt.

På tisdagskvällen svensk tid presenterade Apple deras nya modeller. Telefonen kommer i tre versioner: Iphone XI, Iphone XI Pro och Iphone XI Pro Max, och ersätter de tidigare XS, XS Max och XR-modellerna.  

Den mest synliga skillnaden är att Iphone 11 får en lcd-skärm på 6,1 tum. Samtidigt som Pro och Pro Max får en oled-skärm, där Pro är på 5,8 tum och Pro Max på 6,5 tum. 

Även batteritiden har förbättrats med en dryg timme jämfört med föregångaren. 

Oscar Hagman är data- och produktanalytiker på prisjakt, han säger att det var ganska väntade grejer under lanseringen. 

– Allt hade läckt ut i förväg, vilket är lite förvånade med tanke på hur Apple varit i tidigare år, säger han. 

Superkamera i den nya Iphone 11 

Den stora nyheten handlade om den nya kamerafunktionen. Där man byggt in tre kameror i telefonen för att bland annat möjliggöra vidvinkelfoto. Utöver det kommer ett förbättrat nattläge som ger bättre bilder när det är mörkt. 

De tre modellerna innehåller Apples nya A13-processor, där man får Face ID och Wifi 6. På XI kommer det vara en kamera fram och två på baksidan, men på Pro- och Max-modellerna blir det tre kameror på baksidan.  

Bland de icke synliga nyheterna talades det om uppdaterat ansikts-id, bättre Facetime och utvecklat nattläge. 

Iphone 11:s olika färger.

Så mycket kostar den nya Iphone 11 

Telefonerna kommer i flera färger däribland silver, röd, guld och mörkgrön. Ingen av modellerna kommer att stödja 5G och telefonerna levereras med 64, 265 eller 512 gigabytes lagringsminne. 

De nya telefonerna landar i samma prisspann som föregångarna. I USA kommer modellerna kosta från 699 till 1 099 dollar. I Sverige förväntas priset ligga mellan 8 000 och 11 000 kronor.

Oscar Hagman säger att det finns pengar att spara bara man håller sig lugn.

– Vårt råd när det kommer nya telefoner är att man inte ska dras in i hetsen. Har man lite is i magen och sitter lugnt i båten kan man spara alltifrån några hundralappar till tusentals kronor på din nya telefon. säger han. 

Iphone 11 pro:s olika färger.