Världens mest sålda sportbil – hemligheten bakom succén

Di TV Motor tar tempen på Ford Mustang Bullitt
Nya Ford Mustang Bullitt
Foto: DiTV
Foto: DiTV Motor
Foto: DiTV Motor
Foto: DiTV Motor

Trots 55 år på nacken så fortsätter Ford Mustang att toppa försäljningssiffrorna världen över. Di TV Motor testade nya Bullitt för att ta reda på hemligheten bakom en av världens mest ikoniska sportbilar. 

Förra året blev Ford Mustang den bäst säljande sportbilen i världen för fjärde året i rad. Totalt såldes omkring 113 000 Ford Mustang, varav 551 stycken i Sverige. 

Nu ser bilmodellen ut att kamma hem titeln även för femte året. Hittills i år har Ford sålt cirka 5 500 Mustanger i Europa, vilket är en ökning med fyra procent för samma period i fjol. 

Lämpar de flesta

Enligt Erik Lindham, PR manager på Ford Motor Company AB, ligger den största attraktionskraften i V8an och det klassiska motorvrålet.

– Den låter ju enormt härligt när du gasar på! Bara när du startar bilen så får du motormullret. 

Men det är inte endast kraften i motorn som lockar utan också variationen i körningen.

– Du kan köra bilen aggressivt, du kan köra lugnt, du cruisa med den. Det är en bil som lämpar de allra flesta som är lite intresserade av sportbilar.

Anpassar ikonen för framtiden

Inom ett par år har Ford lovat att man kommer att lansera en hybridversion av Mustangen på världsmarknaden. Syftet är att göra bilen så tidlös som möjligt i en allt mer elektrifierad och miljömedveten bransch. 

– Vi följer med i den tekniska utvecklingen och utvecklingen för utsläppsreduktion och elektrifiering. Vi kommer alltid att hitta en väg fram för Mustangen eftersom den är så pass populär, säger Erik Lindham.

Men vad innebär det för V8a-mullret?

- V8a-mullret är synonymt för Mustangen så det kommer vi naturligtvis behålla. De tekniska lösningarna bakom kan jag inte avslöja, men alla som är intresserade av en hybrid-Mustang kan vara lugna. Du kommer fortfarande kunna köra din Mustang - precis som den ska vara. 

Se det senaste avsnittet av Di TV Motor