Här är jättemissen med nya Iphone X

När Apple under tisdagen presenterade sina nya produkter i Cupertino, Kalifornien, syntes den uppenbara missen på storbildsskärmen bakom marknadschefen Phil Schiller.
Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Apples nya flaggskepp, smarttelefonen Iphone X, har en svart ruta högst upp på bildskärmen där bland annat en kameralins och olika sensorer för ansiktsigenkänning sitter. Det gör att skärmen bara sträcker sig till tre av skärmens fyra kanter.
Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGES

Apples designmiss i nya Iphone X gör att en svart ruta, där en kameralins och andra sensorer sitter, alltid kommer täcka en del av skärmen när du tittar på film eller tv. 

Nu utvecklar Apple speciella appar som anpassar sig till den svarta rutan, berättar The Independent. 

När Apple under tisdagen presenterade sina nya produkter i Cupertino, Kalifornien, syntes den uppenbara missen på storbildsskärmen bakom marknadschefen Phil Schiller. 

Den svarta rutan nödvändig för ansiktsfunktion

Bolaget nya flaggskepp, smarttelefonen Iphone X, har en svart ruta högst upp på bildskärmen där bland annat en kameralins och olika sensorer för ansiktsigenkänning sitter. Det gör att skärmen bara sträcker sig till tre av skärmens fyra kanter. 

Apple betonade under presentationen att sensorplattan i toppen är helt nödvändig för att telefonens funktion med ansiktsigenkänning. 

Den svarta rutan kommer finnas på super retina-skärmen – och aldrig försvinna när du kollar på film eller tv, enligt tidningen The Independent.  

Tuffa instruktioner för bolagets designers

Tidningen rapporterar att Apple börjat utveckla speciella appar som är anpassade efter den svarta rutan. 

Och de har gett designerna direktiv som kan bli tuffa att följa. 

"Försök inte dölja apparatens rundade hörn, sensorplatta, eller indikatorn för att komma till hemskärmen, genom att placera svarta strimmor i botten och toppen av skärmen", skriver Apple i ett meddelande som The Independent tagit del av. 

Samtidigt uppmanas designerna att inte använda sig av visuella lösningar som drar extra uppmärksamhet till sensorplattan. 

Här är Dina Pengars betyg på de olika telefonmodellerna, Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X, som Apple presenterade under tisdagen.