Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gröna Lund öppnar till våren: ”100 procent”

Grannarnas ilska – det här handlar bråket om.
Gröna Lund har haft stängt för besökare sedan Halloweenfirandet 2019.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
I april slår Gröna Lund upp portarna på nytt.
Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM
Gröna Lunds nya berg- och dalbana, ”Monster”.
Foto: Gröna Lund / Gröna Lund

Här kommer ett glädjebesked till alla tivoliälskare: Gröna Lund öppnar till våren – och har premiär för en ny berg- och dalbana där passagerarna får uppleva viktlöst tillstånd. 

– Vi är förhoppningsfulla och ser verkligen positivt på att få öppna, på ett ansvarsfullt sätt, säger Annika Troselius, informationschef för Gröna Lund, till Mitt i

Gröna Lund har inte haft nöjesparken öppen för besökare sedan halloweenfirandet 2019 – och har trots utomhusverksamheten fått stänga ned till följd av den skärpta ordningslagen under coronapandemin. 

Men i april slår portarna upp på nytt, rapporterar Mitt i, vilket är en effekt av den nya pandemilagen. 

– Vi är förhoppningsfulla och ser verkligen positivt på att få öppna, på ett ansvarsfullt sätt. I och med den nya pandemilagstiftningen ska verksamheter som har varit nedstängda få möjlighet att öppna upp på ett anpassat sätt. Det är oerhört positivt att lagen träder i kraft redan nu, säger Annika Troselius till Mitt i. 

Rekryterar 1 500 till säsongspersonal

Gröna Lund har påbörjat rekryteringen av personal och det är lika många som ett vanligt år, 1 500 personer, som ska anställas. 

Enligt Gröna Lund så är det helt säkert att de kommer att öppna under våren. 

– Om jag ska sätta ett procenttal säger jag att det är hundra procent säkert att vi öppnar. Men under vilka restriktioner kan jag inte svara på, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell till Mitt i. 

Några av coronaanpassningarna är att besökare kommer att få köpa biljetter i förhand för specifika datum och tider så att tivolit vet exakt hur många som befinner sig där och kan planera så att de inte spräcker besökstaket, rapporterar Mitt i. 

Dragplåstret: Ny berg- och dalbana

Den 24 april inviger Gröna Lund även den nya berg- och dalbanan ”Monster” som kommer låta passagerarna uppleva 4,5 G-krafter och viktlöst tillstånd. 

– Det är en berg- och dalbana av absolut världsklass. Den är byggd på ett sätt som ytterst få banor är byggda. Man åker väldigt nära fastigheter och andra attraktioner. Den är väldigt intensiv. Det börjar pirra lite i magen när jag pratar om den, säger Magnus Widell till Mitt i