Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ordförande Persson storhandlar i Swedbank

Göran Persson har köpt aktier i Swedbank till ett värde av tre miljoner kronor.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Göran Persson
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Göran Persson, ny styrelseordförande i Swedbank, har köpt aktier i företaget – till ett värde av drygt tre miljoner kronor. 

Det skriver Dagens industri. 

Köpet av 25 000 aktier registrerades den 29 augusti, enligt Finansinspektionens insynsregister. 

I juni valdes den tidigare statsministern Göran Persson till ny styrelseordförande för Swedbank. 

Nu har han köpt 25 000 aktier i banken, skriver Dagens industri.  

Aktierna gick för 123,46 per styck, och det sammanlagda priset blev drygt tre miljoner kronor. 

Köpet registrerades den 29 augusti och gjordes genom Göran Perssons och hustrun Anitra Steens gemensamma bolag Baven AB. 

Det är det första aktieköp Göran Persson gjort i Swdbank sedan han blev vald till dess ordförande, skrivande Dagens industri. 

”Välkommen förändring” 

Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, säger i en kommentar att köpet är en tydlig och bra signal från Göran Persson.

– Det är inte bara tomma ord, utan han backar upp det med att investera sina egna pengar också. Det här är en välkommen förändring jämfört med tidigare styrelse där aktieinnehaven lyste med sin frånvaro. 

Under onsdagen valdes Jens Henriksson till ny vd för Swedbank. Han lämnar därmed vd-jobbet för Folksam för att bli storbankens koncernchef. 

– Med Jens Henriksson får banken en verkställande direktör som kombinerar ett erfaret ledarskap, en stark kommunikativ förmåga och en bred kunskap om bank- och finansmarknaderna. Jens har den samlade kompetens som krävs för att ta sig an bankens situation utifrån den senaste tidens kritik, de snabba teknikförändringarna och konkurrensen som präglar banksektorn i dag, sade Göran Persson.