Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gardell intresserad av billig Ericsson-aktie

Christer Gardell och hans investmentbolag Cevian Capital har tidigare skickat köpsignaler, men samtidigt slagit fast att priset på Ericsson-aktien inte var det rätta.
Foto: Cornelia Nordström
Har aktiekursen sjunkit tillräckligt för att Christer Gardell ska kasta sig över aktien?
Foto: Jessica Gow / SCANPIX SWEDEN

Ericssonskalvet hann knappt bedarra förrän företagsaktivisten Christer Gardell steg fram i frontlinjen.

Nu börjar han bli intresserad av shoppa billiga Ericsson–aktier.

Christer Gardell och hans investmentbolag Cevian Capital har tidigare skickat köpsignaler, men samtidigt slagit fast att priset på Ericsson-aktien inte var det rätta.

– Vi har tittat på Ericsson men tycker inte det ser billigt ut, snarare dyrt, sa Christer Gardell till Svenska Dagbladet den 9 september när företagets aktie kostade drygt 58 kronor.

Efter onsdagens oväntade vinstvarning i Ericsson - den första på nio år - som också skakade om de flesta analytiker, börjar Christer Gardell antyda att det kanske snart är dags för honom att slå till och köpa in sig i bolaget. Men han gör bara en antydan. Strax efter lunch i dag lät det så här från företagsaktivisten:

– Under antagande att vår syn på värdet av Ericsson är oförändrat är kursnivån självklart mer intressant, sa Christer Gardell Svenska Dagbladet.

Nyhetsbyrån Direkt satte blixtsnabbt rubriken '' Nu börjar han bli sugen''.

Men har aktiekursen sjunkit tillräckligt för att Christer Gardell ska kasta sig över aktien? Kanske är det så att han väntar på nya dystra besked från företaget som ska pressa aktien ännu mer neråt innan han slår till och handlar.


LÄS OCKSÅ: Sylvia Schwaag Serger koordinerar statens insatser: "Det kommer att bli oerhört intensivt"

Lång väntan på ny vd

Det var fortfarande vid 15-tiden oklart om aktiekursen har sjunkit tillräckligt för att Cevian Capital ska slå till och genomföra en investering i det rejält tilltufsade företaget.

Men sina 52.20 för en aktie ligger kursen i Ericsson nu närmare 40 procent under nivån vid årsskiftet.

Samtidigt börjar fler och fler att ifrågasätta den långa väntan på ny vd för företaget.

– Vd-löshet i ett krisläge är knappast ett framgångsrecept, säger Christer Gardell till Svenska Dagbladet.

Christer Gardells intresse också kan också betyda att risken ökar för att Ericsson styckas i flera bolag. Klyva företag är en av Cevian Capitals specialiteter för att hitta dolda värden i företagen.