Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera bolag ställer in alla flyg till Kairo – efter förhöjd terrorrisk

British Airways stoppar sina resor till Kairo i en vecka.
Foto: SHUTTERSTOCK
Kairo, Egypten.
Foto: shutterstock

British Airways och tyska Lufthansa ställer in sina flygningar till Egyptens huvudstad Kairo. Brittiska utrikesdepartementet varnar för en ”förhöjd risk för terror som riktar sig mot flyget” i Egypten.

Under lördagen ställde flera bolag in sina flygresor till Egyptens huvudstad Kairo. British Airways meddelar att det gäller alla flyg kommande sju dagar, och att det ses som en försiktighetsåtgärd. 

British Airways menar att det är en försiktighetsåtgärd som sker efter en säkerhetsgenomgång av flygplatsen. Under tiden flygningarna pausar kommer säkerheten på Kairoflygplatsen utvärderas ytterligare. 

Vår besättnings och våra kunders säkerhet är alltid prioriterad, och vi skulle aldrig genomföra en flygning om det inte var säkert”, heter det i uttalandet.

Den exakta orsaken till de inställda flygen är inte känd.

Vi granskar regelbundet våra säkerhetsarrangemang på de flygplatser vi använder världen över”, skriver British Airways.

Förhöjd risk för terror 

Det brittiska utrikesdepartementet uppdaterar sina reserekommendationer för Egypten, och varnar för en förhöjd risk. 

Det finns en förhöjd risk för terror som riktar sig mot flyget”, skriver brittiska utrikesdepartementet enligt BBC 

Under lördagskvällen meddelande även tyska Lufthansa att de ställer in alla sina flyg till Kairo. Men att resorna till Kairo troligtvis återupptas under söndagen, rapporterar Reuters

”Eftersom säkerhet alltid är en topprioritering för Lufthansa har flygbolaget tillfälligt avbrutit flygningarna till Kairo som en del av en utvärdering av situationen”, sade en talesman för flygbolaget enligt Focus