Facket: Anställda går och väntar på varsel

"Nu går många mest till jobbet och väntar på nästa varsel", säger Per Norlander på Sveriges ingenjörer.
Foto: Jessica Gow / SCANPIX SWEDEN

Anställda på Ericsson är kritiska till hur det anrika telekomföretaget sköts.

– Det finns många anställda som verkligen kan brinna för sin sak, men nu går många mest till jobbet och väntar på nästa varsel, säger Per Norlander, koncernförhandlare vid Sveriges ingenjörer på Ericsson.

Per Norlander, koncernförhandlare vid Sveriges ingenjörer på Ericsson, berättar om duktiga ingenjörer och anställda som brinner för jobbet – och att lågan börjar slockna.

– Det har funnits en anda att man älskar Ericsson och att man jobbar över för att man älskar företaget. Det finns många anställda som verkligen kan brinna för sin sak. Nu är det snarare så att man går till jobbet och väntar på nästa varsel. Tidigare var det två år mellan uppsägningarna, nu är det varje år. Mina medarbetare börjar fundera på vad som är nästa steg.

Norlander saknar en långsiktig plan för bolaget.

– Det har skett förr att man drar in när man har lite pengar. Men med facit i hand så har det inte gett den effekt man velat. Om man drar ner på personal varje gång det går dåligt är man till slut nere på så låga siffror att man antingen måste skära ner i verksamheten eller inse att man aldrig kommer i kapp och blir uppköpt, säger Per Norlander.

"Vi vill värna om Ericsson"

– Vi säger det här för att vi vill värna om Ericsson. Vi älskar Ericsson och vill att det ska gå bra men det görs inte tillräckligt. Det är klart att man ska gå med vinst men man måste också tänka framåt. Var är teknikfokuset? Nu pratar man mest kostnad per timme. Ledningen förstår inte produktutveckling. Det är hårda ord, men vi är väldigt bekymrade.

Vad ska man göra?

– Den enkla lösningen är att byta ut vd:n Hans Vestberg så tror man att allt ska lösa sig. Men det är inte fel på honom. Han är analytisk och duktig men problemet är att han omger sig med fel personer som saknar teknikbakgrund. I sådana fall gäller det att man plockar in en vd med mer teknikbakgrund som kan hålla i pengarna.