Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott

Vd Erik Selin förklarar hur Balders Q2 kunde komma ut så bra trots krisen.

Fastighetsmiljardären Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott, skriver Dagens industri.

Han har stått skriven på adressen där hans kontor ligger utan att bo där.

– Det har bara varit för att skydda mig och barnen – jag har inte vunnit något på det här, det har tvärtom bara varit krångligt, säger Selin till Di om anledningen.

Åtalet mot Erik Selin– som äger fastighetsbolaget Balder där han också är vd – lämnades in på måndagen, till Göteborgs tingsrätt.

52-årige Selin säger själv att han folkbokfört sig på en annan adress än där han faktiskt bott på grund av hotbilden mot familjen.

Enligt åklagaren har Selin ”lämnat oriktig uppgift till grund för beslut om bokföring”. Detta sedan han 30 april 2019 skickade in en flyttanmälan till kontorsadressen.

”Ingen förstår någonting”

Till DI säger miljardären att han inte känt till att det var olagligt att vara felaktigt folkbokförd. Dessutom ska två olika säkerhetsfirmor ha rått honom att inte vara folkbordförd på den egna hemadressen.

– Alla har rekommenderat mig att göra så, säger Erik Selin till tidningen.

Kammaråklagaren Alexander Malmgren säger vidare till Di att han räknar med en fällande dom. Däremot påstås det inte i åtalet att Selin ska ha haft någon vinning i att skriva sig på kontorsadressen.

En av Sveriges rikaste människor

Erik Selin är en av Sveriges rikaste människor.

2020 har dock kommit med ett antal motgångar för miljardären. I början av året separerade han från tidigare flickvännen, entreprenören och influencern Isabella Löwengrip.

När börsen sedan skakade i mars sjönk hans Balder-aktier i värde med 17,9 miljarder kronor – på bara 27 dagar. 

Efter att Stockholmsbörsen kunnat stabiliseras ser tiderna dock ut att ljusna. Sedan septembers början har Balder-aktierna sett en uppgång på börsen.

Fastighetskungen Erik Selin får skarp kritik från de egna hyresgästerna