Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter 65 år – Sibas butiker byter namn

Susanne Ehnbåge och Fabian Bengtsson, vd respektive ägare i Netonnet Group.
Netonnet Group omvandlar Sibabutikerna till Netonnet Lagershopar.
Foto: Robin Aron

Netonnet Group skrotar varumärket Siba. 

Samtidigt görs Sibabutikerna om till Netonnet-lagershoppar.

– Detaljhandeln går igenom en digital omställning och kunderna kräver sömlös integration mellan e-handel och butikshandel, säger Fabian Bengtsson, ägare Netonnet Group, i en kommentar.

Det välkända hemelektronikvarumärket Siba går i graven efter 65 år, när Netonnet Group omvandlar Sibabutikerna till Netonnet Lagershopar.

Syftet är att utveckla Netonnets position inom e-handel genom ett kraftigt ökat antal lagershopar.

– Fokus är nu att utveckla och expandera Netonnets framgångsrika varumärke och självbetjäningskoncept, säger Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet Group i ett pressmeddelande.


LÄS OCKSÅ: Sista chansen! Snart blir dina sedlar ogiltiga


– Detaljhandeln går igenom en digital omställning och kunderna kräver sömlös integration mellan e-handel och butikshandel, säger Fabian Bengtsson, ägare Netonnet Group, i en kommentar.

Netonnet uppges planera börsnotering

Sedan ett år tillbaka har det funnits uppgifter som att familjen Bengtsson planerar att introducera Netonnet Group på Stockholmsbörsen nästa år.

– Vi förbereder en börsintroduktion, men inga beslut har tagits om tidpunkt, sa Roland Vejdemo, styrelseordförande för Netonnet Group, till Dagens Industri i februari.

Under året kommer Netonnet att få lagershoppar i Östersund, Uddevalla och Stavanger i Norge. Samtidigt ska koncernen starta omvandlingen av Sibabutikerna i Växjö, Västerås, Sundsvall och Svågertorp till lagershoppar. Planen för omvandlingar av övriga Sibabutiker och nya butikslägen ska presenteras senare i år. 

Siba ska omvandlas under nästa år

Under nästa år ska omvandlingen vara helt slutförd. Fram till dess ska verksamheten i befintliga Sibabutiker och på nätet fortsätta som tidigare. Efter det övergår ansvaret för garantier och andra kundåtaganden till Netonnet.