Dollarstore-vd:ns nya hån mot SVT och ETC

Vd:n Peter Ahlberg slänger en känga åt SVT och ETC när han presenterar Dollarstores nya siffror.
Foto: FOUNDERS ALLIANCE
Peter Ahlberg, Dollarstore.
Foto: / EOY

Här är Dollatstore-vd:n Peter Ahlbergs nya utspel:

Han lovar att skicka "genussäkrade" tårtor till SVT och ETC, skriver Dagens industri.

Efter mediestormen – och starka Dollarstore-siffror – vill han tacka för "ett gott samarbete".

Strax före påsk skickade lågpriskedjan Dollarstores vd Peter Ahlberg ut ett kontroversiellt nyhetsbrev – som skulle visa sig få mycket publicitet.

I informationsbrevet hånade han jämställdhet och feminism, som ETC var först med att skriva om.


LÄS MER: Dollarstore-vd hånar feminism i brev till anställda 


"Jag totalvänder mig mot allt förskönande som skrivits om jämställdhet och feminism. Finns inget ämne som är så kärnvapenladdat. I Sverige alltså. Nåde den arme man som smiter från disken och slingrar sig från matlagning. Omedelbar dödsdom väntar", skrev Peter Ahlberg i brevet.

Dollarstore-vd:ns hån mot journalister

Bara en knapp vecka efter att uttalandet skapade något av ett ramaskri i medierna gick vd:n till mejlattack mot de journalister som skrivit om brevet.

I ett långt mejl till flera journalister och SVT:s vd Hanna Stjärne skrev han att han ville chartra ett flygplan – och skicka journalisterna till Nordkorea.


LÄS MER: Efter hånet mot feminism – vd:ns nya mejlattack


Nu skapar Peter Ahlberg rubriker igen.

I ett mejl till Veckans affärer och Dagens industri presenterar han Dollarstores senaste siffror. Och de visar på ett bra resultat:

Försäljning exklusive moms på 179 miljoner kronor i juli, en ökning med 30 procent mot juli i fjol.

Ett rörelseresultat på 18,2 miljoner kronor i juli – en ökning med 78 procent.

Tillväxt med 29 procent perioden januari-juli, jämfört med samma månader 20176.

Peter Ahlberg nöjd med siffrorna

– Folk i allmänhet har på nåt sätt alltid vägrat se nåt storslaget i lågpris. Så av den anledningen är jag tillfredsställd med siffrorna, skriver Peter Ahlberg i ett mejl till Expressen.

Till Veckans affärer och Dagens industri skriver han:

"Jag vill med dessa rekordsiffror tacka SVT och ETC för ett gott samarbete och hoppas på nya publiceringar med både namn och bild", skriver Peter Ahlberg i mejlet.

Han meddelar att han tänker sponsra de två medierna med 10 000 kronor vardera, för deras "fortsatta expansion". Han lovar också att skicka "genussäkrade" tårtor till redaktionerna.

"Även om nu er verksamhet till största del finansieras av svenskarnas skattepengar, så finner jag glädje i mitt generösa tillvägagångssätt", skriver Peter Ahlberg i en besk kommentar.

"SVT tråkar ut mig"

När Expressen frågar vd:n varför han väljer att tacka SVT och ETC skriver han i ett mejl:

– ETC gillar jag. Jag känner extra mycket för alternativmedia. SVT tråkar bara ut mig, så till den milda grad att jag känner sympati för deras redaktion och vill på så sätt sprida glädje med blåbärstårta.

Dollarstore har funnits sedan 1999 och har som koncept att sälja varor till låga priser. I fjol omsatte bolaget närmare 1,4 miljarder kronor.