Dina pengar har tidigare berättat om bedragarnas olika metoder för att kapa ditt bank-ID och tömma dina konton. Det kan exempelvis vara via en falsk sida på Facebook, som utger sig för att tillhöra Skatteverket, som uppmanar dig att logga in på ditt bank-ID.
Även Microsoftbedragarna, som spårats till Indien, har nu börjat med bank-id-kapning.
Och under måndagsförmiddagen har det skickats ut meddelanden till människors mobiltelefoner med en länk som leder till en bluffsida.
Inte samma taktik som Somalia-samtal
Upplägget skiljer sig från vågen av bluffsamtal med landsnummer från Somalia och Seychellerna som har rapporterats de senaste dygnen.
Polisen förbereder en nationell varning.
– Vi kommer gå ut med en varning för detta på Facebook. Det här är en phishing-attack som startade vid 17.30 under söndagen, säger Jan Olsson.
LÄS MER: Tio frågor och svar om mobilt bank-ID
Hans konkreta råd för att att undvika att bli drabbad:
– Uppge aldrig personnummer, bank-ID-uppgifter eller kontouppgifter för att du får ett sms där det står att du ska göra det.
Numret går till San Marino
I meddelandet står det "Verifiera din identitet" och en förkortad bit.ly-länk är bifogad.
– Jag fick ett sms nu på morgonen och blev lite nyfiken. Så jag kollade upp landsnumret och såg att det går till San Marino, säger en person i Skåne som fått meddelandet.
San Marino är en republik som är belägen i Sydeuropa och omsluts av Italien.
LÄS MER: Bedrägerierna mot mobilt bank-ID ökar
Personen prövade sedan att slå in länken som fanns med i meddelandet.
– Då kom jag till en falsk bank-ID-sida. De hade snott loggan från bank-ID men uppe i hörnet så fanns en ruta där man kunde välja land, och bank-ID har ju ingen nationell identifiering, säger personen, som uppger att fejksidan var "ganska skickligt" gjord.
– Jag blev mest nyfiken eftersom jag förstod att det här var bluff från första början.
Sidan har blockats för nätfiske
Under måndagsförmiddagen har sidan blockerats och det kommer upp ett meddelande om att sidan har rapporterats för nätfiske, "phishing".
LÄS MER: Mobilt bank–ID – större krav på att ha rätt telefon
Bedragarna har flera metoder i verktygslådan. I en mer komplicerad variant hackar bedragarna först ett Facebook-konto. Sedan kontaktar de vänner till personen som blivit hackad och ber dem om uppgifter till deras bank-ID.