Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Din man kan inte tvinga dig att skriva på äktenskapsförord”

Foto: M-magasin
Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasin. Här svarar hon på en fråga om äktenskapsförord från en kvinnlig läsare.

Premium: De har varit gifta i fyra år. Hon har omskolat sig, han har jobbat och tjänar bra, och har lagt undan sparpengar till sig själv. Hon har inga pengar kvar efter studierna, men har gott hopp om att börja jobba nu när utbildningen är klar. Samtidigt har mannen blivit erbjuden att köpa aktier i företaget han är anställd vid.

Då vill han att kvinnan skriver på ett äktenskapsförord.

”Det känns som det är en rik och en fattig som delar liv, och att det bara blir värre när han 'öronmärker' sina sparpengar”, skriver kvinnan i ett brev till ekonomijournalisten Birgitta Piper.

Här kan du läsa hela hennes fråga, och Birgittas svar om vad som gäller i ett äktenskap.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Fler män steriliserar sig – Victor, 38, är en av dem

Premium: "Skönt att inte behöva tänka på det mer" • Läkaren: ”Minskad sexlust oroar”

Kriget i Ukraina 27 mars

Premium: • Stödet från Orlando Bloom • Avdiivka liknar apokalypsen

Grand Hôtels husfru: De nyrika var värst

Premium: Birgitta, 70, avslöjar vad hon sett genom åren • ”Fick varken höras eller synas”