Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cloetta flaggar för dyrare godis

Henri de Sauvage-Nolting, vd Cloetta, kommenterar den senaste rapporten på plats i Rapportmorgons Studio 3.
Konfektyrbolaget Cloettas omsättning ökade markant under fjärde kvartalet.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Konfektyrbolaget Cloettas omsättning ökade markant under fjärde kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till drygt 1,9 miljarder kronor, ett lyft med 14,6 procent jämfört med samma period föregående år. Detta efter att bland annat försäljningen av lösviktsgodis ökade organiskt med 21 procent.

Bolaget har samtidigt flaggat för kostnadshöjningar på sina produkter drivet av såväl stigande löne- som energikostnader.

”Givet fortsatt kostnadsinflation har vi aviserat ytterligare prishöjningar, som successivt träder i kraft under det första kvartalet. Vi kommer fortsätta att vidta nödvändiga åtgärder för att skydda verksamheten och samtidigt motverka den påverkan en minskad konsumentköpkraft kan få på våra volymer”, skriver vd:n Henri de Sauvage-Nolting i bokslutet.

Vinsten före skatt för fjärde kvartalet uppgick till 150 miljoner jämfört med 158 miljoner kronor samma period föregående år.