Stort intresse för nya lyxvåningarna

Byggnaden där lägenheterna, Continental apartments, byggs ligger mitt emellan Stockholms central och Klara kyrka i centrala Stockholm.
Foto: Eklund Stockholm New York
Den största lägenheten, om 418 kvadratmeter som upptar hela det översta våningsplanet, går enligt den ekonomiska planen loss på 104,5 miljoner, vilket ger ett kvadratmeterpris på 250 000 kronor.
Foto: Eklund Stockholm New York
Den billigaste lägenheten kostar 5,99 miljoner kronor. För det får man en etta på 36 kvadratmeter med en balkong på 6 kvadratmeter.
Foto: Eklund Stockholm New York
Säljstarten är satt till i januari och i dagsläget har 1200 personer anmält intresse för någon av de 18 lägenheterna.
Foto: Eklund Stockholm New York
Bostadspriserna i Stockholm väntas sjunka på sikt
Foto: Olle Sporrong

Samtidigt som bostadspriserna på sikt väntas sjunka och billig nyproduktion efterlyses finns det möjlighet att lägga vantarna på en femrummare för 250 000 kronor kvadraten i centrala Stockholm.

Och det höga priset verkar inte avskräcka spekulanterna - i dagsläget finns 1200 intresseanmälningar till de 18 lägenheterna.

– Vi är helt säkra på att vi kommer att få lägenheterna sålda, säger Niklas Berntzon, ansvarig mäklare på Eklund Stockholm New York.

Byggnaden där lägenheterna, Continental apartments, byggs ligger mitt emellan Stockholms central och Klara kyrka i centrala Stockholm. I huset ryms även hotell Continental samt butiker och lägenheterna kommer att ligga ovanpå hotellet, på våningarna 16 till 19.

Och precis som huset är priserna skyhöga. Den största lägenheten, om 418 kvadratmeter som upptar hela det översta våningsplanet, går enligt den ekonomiska planen loss på 104,5 miljoner, vilket ger ett kvadratmeterpris på 250 000 kronor. Den billigaste lägenheten kostar 5,99 miljoner kronor. För det får man en etta på 36 kvadratmeter med en balkong på 6 kvadratmeter.

Till priset kommer en årsavgift på 974 kronor per kvadratmeter, enligt Fastighetsvärlden. För den största lägenheten blir det en månadsavgift på 35 000 kronor.


LÄS OCKSÅ: Trendbrott - bopriser sjunker i Stockholm.


Men trots det minst sagt höga priset är intresset enormt. Säljstarten är satt till i januari och i dagsläget har 1200 personer anmält intresse för någon av de 18 lägenheterna.

– Det är helt galet. Men det här är någonting som aldrig har funnits i Sverige förut. Du har all service du kan få från ett hotell, med gymmet, room service dygnet runt, du kan få din bil framkörd eller parkerad. Dessutom har alla lägenheter utsikt över hela Stockholm med fönster från golv till tak, säger mäklaren Niklas Berntzon och fortsätter lyriskt:

– Det är magiskt. Här vill ju alla bo, det är inget snack om saken.

De typiska köparen tänker han är en urban person som reser mycket och som vill ha det allra senaste. Det kan vara en familj eller en affärsman, någon som uppskattar "självklara" saker som ett ljudsystem som styrs via mobilen, öppningsbart tak så att det går att sola i det egna orangeriet i lägenheten eller en privat terrass med utekök.

– Designen i lägenheterna ligger också på högsta nivå, något annat än vad som är standard för nyproduktioner i dag.


LÄS OCKSÅ: Fler mäklare anmäls för lockpriser.


Tror du att det finns någon risk för att lägenheterna inte blir sålda, med tanke på de höga priserna?

– Nej, det tror jag inte. Vi har ju kommunicerat priserna till spekulanterna och är säkra på att priserna håller väl och eventuellt kanske rentav att vi kommer att höja priserna med tanke på att intresset är så högt som det är, säger han och fortsätter:

– Det är ju mycket pengar, men mycket pengar är inte samma sak som dyrt. Det är mycket pengar att köpa en etta för 100 000 för kvadratmeter. Allting är mycket pengar om du inte är beredd att betala det. Det finns människor som har så mycket pengar att 250 000 kronor per kvadrameter inte är mycket pengar.


Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.