Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så kan bankkrisen i USA påverka din bolåneränta – till det positiva

Robert Boije är chefsekonom vid SBAB: Jag tillhör en av få som har varnat för risken att Riksbanken klämmer i för mycket i räntehöjningar”.
Foto: MATHIEU DENEEN / PRESSBILD

Premium: Bankkrisen kan få de betydande centralbankerna att dra i handbromsen när det gäller kraftigare höjningar av styrräntorna. 

Om Riksbanken följer efter kan det i så fall få betydelse för alla med rörliga bolån.

– Allt är så extremt osäkert. Men om Riksbanken sitter still i båten borde det rimligtvis leda till en press nedåt, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije.  

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.