Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Börsen sjunker inför inflationssiffra

Det pekar nedåt på Stockholmsbörsen inför torsdagens heta inflationssiffror från USA.

OMXS-index har efter fem minuters handel backat med 0,8 procent.

Nedgången är bred med 27 av 30 aktier bland de mest omsatta i OMXS30-index på minus.

Klädkedjan H&M tillhör de tunga sänkena, med ett kursfall på 3,7 procent.

Astra Zenecas aktie går mot strömmen och lyfter drygt 2 procent sedan läkemedelskoncernen inför börsöppningen redovisat ett oväntat starkt resultat för årets tredje kvartal och höjt vinstprognosen för helåret.

Kryptovalutorna fortsätter ta stryk, med bottennoteringar för bitcoin på drygt 15 600 dollar per bitcoin under nattens handel. I morgonens handel har kryptovalutan återhämtat sig något, till en kurs kring 16 700 dollar. Även detta är dock den lägsta kursen på drygt två år. Som mest kostade en bitcoin över 67 700 dollar för drygt ett år sedan.

Asienbörser har också backat under nattens handel efter kraftiga kursfall på Wall Street i onsdags, inför torsdagens inflationssiffror för oktober från USA.

Analytiker räknar med att konsumentpriserna i USA steg med 0,6 procent i oktober jämfört med september. Det skulle ge en inflation på 7,9 procent. I september steg konsumentpriserna med 0,4 procent mot månaden före, vilket gav en inflation på 8,2 procent.