Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bonusregn över
1 000 Arla-chefer

Bonusarna till chefer ökade totalt med 50 procent i fjol.
Foto: Robin Aron
En av de särskilt gynnade är Arlas Sverigechef Henri de Sauvage.

Arlas chefer ökade i fjol sina bonusar med 50 procent till 115 miljoner kronor, samtidigt som svenska mjölkbönder går på knäna. Det skriver Svenska Dagbladet.

Mejerikoncernen Arla har under flera års tid sänkt ersättningen till svenska mjölkbönder. Situationen är så ansträngs att en kampanj i butikerna – mjölkkronan – ska ge konsumenter en chans att stötta bönderna ekonomiskt direkt.

Samtidigt växer kritiken mot Arlas chefsgarnityr. För att förekomma en granskning av SVT gick Sverigechefen Henri de Sauvage ut i en debattartikel i Dagens industri och erkände att det förekommit överdriven representation.

Nu framkommer nya uppgifter om hur gynnat Arlas toppgarnityr varit.

Bonusarna till chefer ökade totalt med 50 procent i fjol, skriver SvD.

– Det hela visar att Arla är helt okänsligt för medlemmarnas reaktioner. Det är ytterst tondövt, säger Bo Dockered, tidigare ordförande i LRF, till Svenska Dagbladet.

En av de särskilt gynnade är Arlas Sverigechef Henri de Sauvage.

I fjol höjdes hans fasta lön, med rörlig ersättning inräknat blev det till slut 6,5 Mkr enligt SvD.

Totalt 1 000 chefer i Arlas organisation fick bonus för 2014.

– Siffrorna gäller 2014, som var ett starkt år för Arla med ett rekordhögt mjölkpris till våra ägare. Många personer i ledande ställning har rörliga lönedelar som givetvis påverkas hur det går för våra affärer. När det gäller vd:n för Sverige är hans ansvar, till skillnad från företrädaren, inte bara Sverige och Finland utan även Danmark, kommenterar Arlas kommunikationsdirektör Astrid Gade Nielsen SvD:s uppgifter till Dina Pengar.