Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bonnier vill köpa Readly – har lagt bud

Bonnier News vd Ander Eriksson kommenterar budet på Readly.
Readly.
Foto: Amir Nabizadeh/TT / TT NYHETSBYRÅN

Med ett erbjudande om 12 kronor per aktie hoppas Bonnier på att få köpa Readly. 

Aktieägarna i Readly har till 13 januari på sig att acceptera budet.

På tisdagen meddelade Readlys femte största ägare, Bengtsson Tidnings AB, att företaget säger nej till budet, skriver Dagens Industri

I budet är det villkorat att 90 procent av aktierna tillfaller Bonnier och om affären blir av kommer Readly delas upp i två delar där Bonnier News tar hand om den nordiska verksamheten, medan den internationella verksamheten ska drivas av mediekoncernen Cafeyn Group. Det skriver Dagens Media

Readly är en digital prenumerationstjänst för magasin med innehåll från tredjepartsförlag, tillgängligt via webbläsare och app för en månadskostnad. I slutet av 2019 fanns totalt 5 000 titlar tillgängliga på plattformen. 

– Vi har ett ledande innehållserbjudande och en räckvidd som i kombination med Readlys varumärke och välutvecklade plattform möjliggör en förbättrad upplevelse för prenumeranter och därigenom ett starkare erbjudande för förlagspartners, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News, i ett pressmeddelande.

På tisdagseftermiddagen meddelade Readlys femte största ägare att man säger nej till budet, skriver Dagens Industri. 

– Priset är för lågt, säger Anders Bengtsson från familjebolaget Bengtsson Tidnings AB till tidningen. 

Readly rusar på bud 

Börsöppning med Sofia Hårdänge.