Boeings vd får sparken – efter flygkrascherna

Boeings avgående vd Dennis Muilenburg.
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Boeings vd Dennis Muilenburg får gå efter flygkrascherna, skiver Omni och hänvisar till amerikanska medier.

David Calhourn är Boeings styrelseordförande och får ta över vd-posten från 1 januari 2020, skriver Omni.

På måndagen kom beskedet att amerikanska Boeings vd Dennis Muilenburg får gå. Detta efter att företaget kämpat med 737 Max-krisen, skriver CNBC.

LÄS ÄVEN:
Boeing stoppar det olycksdrabbade planet

Olycksdrabbad modell har stoppats

 Som Expressen kunde berätta för en vecka sedan har Boeing stoppat all produktion av flygplansmodellen 737 Max på obestämd framtid.

Den nu stoppade flygplansmodellen Boeing 737 Max.
Foto: TED S. WARREN / AP TT NYHETSBYRÅN

Sedan mitten av mars har modellen varit inblandad i två allvarliga olyckor, med totalt 346 omkomna. Alla flygplan av modellen är dessutom förlagda med flygförbud.

Boeings aktie stiger efter vd-beskedet

I samband med beskedet om vd-byte har Boeings aktie stigit med 3 procent. Detta efter att den först handelsstoppades i väntan på tillkännagivandet, skriver Omni.

”Under företagets nya ledning kommer Boeing att arbeta med att återfå få full insyn, inklusive effektiv och proaktiv kommunikation med FAA, andra globala tillsynsmyndigheter och dess kunder”, skriver Boeing i ett offentligt uttalande.

Boeings anställda varnade för säkerheten

Flygplanstillverkaren Boeing dras med stora problem efter de två dödskrascherna med planet 737 Max 8. Anställda på Boeing har varnat för flygplanets säkerhet. ”Jag kommer aldrig flyga med den”, säger en flygplanstekniker.