Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Evenemangsbiljetten blir årets julklapp

Evenemangsbiljetten är årets julklapp 2021 men beslutet har redan mötts av kritik på grund av den ökade coronaspridningen i Europa: ”Går bra om det är välordnat".
Årets julklapp 2021 är evemangsbiljetten.
Stormkök blev årets julklapp 2020.
Foto: Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN

Evenemangsbiljetten blir årets julklapp 2021. 

– Vi väljer evenemangsbiljetter eftersom vi kommer från en period som varit ganska tuff för oss alla, säger Emma Hernell, vd på HUI, som utser klappen.

”När sociala och kulturella aktiviteter återigen blivit möjliga har svenskarna snabbt visat vad som saknats dem mest under pandemin – att roa sig, inspireras av kultur och få uppleva saker tillsammans.”, skriver HUI i ett pressmeddelande.

Enligt HUI måste julklappen antingen vara ny eller ha väckt ett nytt intresse under senare tid. Produkten ska även representera den tid vi lever.

– Vi väljer evenemangsbiljetter eftersom vi kommer från en period som varit ganska tuff för oss alla, där vi längtar efter att få ses och uppleva saker tillsammans, säger HUI:s vd Emma Hernell.

Får folk att konsumera

Förra året, då myndigheterna uppmanade folk att helst umgås utomhus, blev stormköket årets julklapp.

”Om 2020 var året vi ägnade oss åt social distans, tillbringade tid i naturen och lagade mat på stormkök så är 2021 året vi kan gå tillbaka till aktiviteter som inte fått äga rum sedan pandemins start. Vi går mot nya tider där svenskarna kan återupptäcka hur det är att umgås och gå på evenemang igen.”, skriver HUI.

Enligt Emma Hernell valde de mellan flera presenter på samma tema i år.

– Vi pratade om finbyxan, till exempel. Det är ganska spännande när samhället öppnat upp igen och man kan gå på evenemang. Då driver det andra delar av konsumtion, du kanske köper ett nytt plagg, går på restaurang eller till frisören.

Ingen rekommendation

Den senaste tiden har smittspridningen ökat i flera länder i Europa. Emma Hernell säger att årets julklapp inte är en köprekommendation och att man ska följa myndigheternas råd.

– Årets julklapp är en spaning om vad som händer i samhället, vilka trender vi ser. Och vi ser ett uppdämt behov av det här. Många evenemang är fullbokade och vi ser publikrekord på damallsvenskan bland annat.

Om du fick en valfri evenemangsbiljett, vad skulle du då gå på?

– Nu vill jag gå på Gothenburg horse show som kommer i vår.

Tidigare julklappar

2020 – Stormköket

2019 – Mobillådan

2018 – Det återvunna plagget

2017 – Elcykeln

2016 – VR-glasögonen

2015 – Robotdammsugaren

2014 – Aktivitetsarmbandet

2013 – Råsaftcentrifugen

2012 – Hörlurarna

2011 – Den färdigpackade matkassen

2010 – Surfplattan

Svaret efter kritiken: ”Ingen rekommendation”

Hui:s vd Emma Hernell om kritiken mot årets julklapp.

Minns du när mobillådan blev årets julklapp?

Här avslöjas den kritiserade mobillådan som årets julklapp 2019.