Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Appen som ger dig koll på ekonomin

Tink ger dig full koll på din privatekonomi.
Monika Ocieczek på Tink

Tink är appen för dig som är ointresserad av bankfrågor men vill ha koll på ekonomin.

– Med hjälp av all befintlig data kan Tink ge användaren insikt i en värld som tidigare varit svår och jobbig, säger Monika Ocieczek på Tink.

Tink grundades 2012 och har funnits som app sedan 2013.

Monika Ocieczek är product manager på Tink och förklarar här vad appen går ut på.

Hur fungerar Tink?

– Tink började som en app för användare som ville förstå sin ekonomi bättre. Genom att koppla din bank, eller dina banker, till appen så kan Tink automatiskt kategorisera dina utgifter och du kan följa hur utgifter och inkomster förändras över tid. Tink tolkar helt enkelt stora mängder transaktionsdata från bankerna, för att ge användaren insikt. Tink växer konstant med nya funktioner – nu kan man till exempel göra överföringar mellan konton och betala sina e-fakturor. Och visionen är att hjälpa användare hela vägen till en bättre ekonomi.

Varför startade ni Tink?

– Tink ville ge vanliga människor kontroll över sin ekonomi. Med hjälp av all befintlig transaktionsdata kunde Tink enkelt ge användare insikt i en värld som tidigare varit svår och jobbig. Det fanns så mycket potential i form av outnyttjad data och konsumentvänliga produkter - vi ville sätta användaren i förarsätet.

Hur många användare har Tink?

– Tink har i dag drygt 350 000 användare.

Är folk i allmänhet för lite intresserade av bankfrågor?

– Det är helt OK att vara ointresserad av bankfrågor. Då är det perfekt att ha Tink. Vårt mål är inte att öka intresset för ekonomi, men vi vill ge användaren kontroll över sina pengar. Det ska vara enkelt att göra bra ekonomiska val.

Appen som ger dig koll

Namn: Tink

Vad: En app för att enkelt skaffa sig koll på sin ekonomi.

Kontor: I Stockholm, på Drottninggatan.

Antal anställda: 32.

Antal användare: Över 350 000.