Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anställd på Skatteverket kopplade bort sina samtal

Drygt 500 inkommande samtal pauskopplades av en handläggare på Skatteverket, något som upptäcktes av ITt-avdelningen genom ett klagomål från en kund.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Skatteverkets generaldirektör Katrin Westling Palm och övriga i personalansvarsnämnden ser allvarligt på tjänstemannens agerande med att trycka bort kundsamtal.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Tjänstemannen hittade ett enkelt knep när han inte orkade med deklaranternas samtal till Skatteverkets kundtjänst – han pauskopplade samtalen.

Men än 500 personer kom aldrig fram till skatteupplysningen utan pausades av tjänstemannen innan samtalen kopplades bort.

En bortkopplad medborgare slog larm om att något var fel och skandalen var snart ett faktum.

– Jag har mått dåligt, var mannens förklaring som räddar honom undan avsked.

Skatteverkets personalansvarsnämnd med generaldirektören Katrin Westling Palm som ordförande har i dagarna avgjort fallet med den pausande skattehandläggaren.

Det faktum att mannen kunnat visa att han mentalt inte orkat med deklaranternas samtal gör att han inte avskedas utan får ett löneavdrag på 25 procent under 30 dagar.

Mannens handlande upptäcktes av en slump sedan en upprörd person ringt skatteupplysningen och blivit bortkopplad.

Skatteverkets IT-avdelning kopplades in för att leta efter felet. Men det var inget tekniskt problem utan spåren ledde till tjänstemannens anknytning. 

Upptäckten: pauskopplade 507 samtal

Det visade sig att mannen under 17 arbetspass under perioden 28 februari till 7 april 2022 tagit emot sammanlagt 512 samtal. 

Han har i dessa varit i samtal med kunder i totalt 29 minuter (0,6 procent) och pauskopplat samtal i totalt 48 timmar och 46 minuter (99,4 procent). Samtalen hade pauskopplats direkt efter mottagandet vilket betytt att kunden inte fått prata med någon människa.

Utredningen slog fast att mannen pratat med endast fem personer och pauskopplat 507 samtal.

Mannen har varit djupt ångerfull och förklarat att han under arbetspassen mått så dåligt att han inte orkat prata med någon i telefon. Mannens läkare har bekräftat hans hälsotillstånd.

Slapp att få sparken

Slutsatsen av den interna utredningen:

”NN har under den aktuella perioden pauskopplat majoriteten av de samtal han mottagit och i dessa fall inte pratat med kunden alls. Detta är att betrakta som arbetsvägran vilket är en allvarlig misskötsamhet.”

Tjänstemannens chef föreslog att mannen skulle drabbas av disciplinära åtgärder, alternativt få sparken.

Personalansvarsnämnden med Skatteverkets generaldirektör Katrin Westling Palm valde den mildare bestraffningen.

”Efter en sammantagen bedömning av omständigheterna i ärendet finner nämnden att påföljden denna gång kan stanna vid ett kraftigt löneavdrag.”

Ekonomistudion 22 april 2020.