Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Borgs satsning: Investerar i startups

Anders Borg satsar på startups.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Tidigare finansminister Anders Borg satsar på startups i fintechbranschen.

Hittills har han investerat i fyra bolag – och i minst tre av dem har han gått in med minst omkring en halv miljon kronor, skriver Dagens industri.

– När man investerar i den här typen av bolag måste man ha ett långsiktigt perspektiv, säger Anders Borg till tidningen.

Enligt Dagens industri har Anders Borg investerat i de snabbväxande teknikbolagen sedan 2018. Hittills har han investerat i fyra bolag: Lysa, Dicopay, Ledify och Regily. I minst tre av fallen har han investerat cirka en halv miljon – eller mer.

Bland startupsen har Anders Borg sin största portfölj i Regily. Där äger han en procent av bolaget till en värdering i oktober på 700 000 kronor, skriver Dagens industri. I Lysa äger han 0,3 procent som värderades till 500 000 kronor i maj. I Dicopay äger han två procent till ett värde av 520 000 kronor. Dagens industri har inte kunnat ta reda på hur mycket han äger i Lendify.

Planerar fler investeringar

Samtidigt planerar Anders Borg att fortsätta investera i bolagen, berättar han för Dagens industri. Han vill dock inte kommentera beloppen som han redan har gått in med.

– Tanken är att kunna gå vidare med dem i senare rundor i takt med att man lär känna bolagen, säger Anders Borg till Dagens industri.

Anders Borg berättar också att han kan tänka sig att göra några inverteringar om året i snabbväxande digitala bolag. Men det oroliga börsläget gör att han håller en regelbunden kontakt med sina bolag.

– Den allmänna riskmiljön har förändrats, om man uttrycker sig försiktigt. Där har jag tryckt på att de bör försäkra att de har sin finansiering klar för de kommande 18 till 24 månaderna, säger Anders Borg till Dagens industri.