Svagt nedåt på börsen

Stockholmsbörsen inleder ännu en rapporttung handelsdag svagt nedåt.

Efter fem minuters handel ligger OMXS-index på minus 0,3 procent, med den rapporterande vitvarujätten Electrolux som sänke.

Allra kraftigast faller småspararfavoriten Sinch.

Bland tungviktarna har automationsjätten ABB rapporterat kvartalsresultat inför börsöppningen. ABB-aktien stiger 0,4 procent efter en rapport som visar att vinsten halveras och att ABB nu lämnar den ryska marknaden.

Hygien- och hälsobolaget Essity rapporterar ett något sämre resultat än väntat, vilket sänker aktien med 3 procent.

Electrolux faller

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index rasar Electrolux sedan vitvarutillverkaren redovisat ett oväntat svagt resultat, tyngt av en engångspost efter en skiljedom i en tulltvist i USA. Försäljningen hamnar högre än väntat.

Försvarskoncernen Saab rapporterar samtidigt ett något sämre resultat än väntat, men vd lyfter fram ett potentiellt svenskt Natomedlemskap som en positiv faktor framöver och orderingången är stark. Aktien backar med 0,1 procent.

Skanska går mot strömmen

Byggkoncernen Skanskas aktie stiger 0,3 procent efter redovisningen av en vinstökning i linje med förväntningarna.

Gruvkoncernen Boliden gick lite bättre än väntat i andra kvartalet. Men bolaget pekar i en kvartalsrapport på hur priserna på koncernens huvudmetaller föll markant i slutet av andra kvartalet, vilket sänker aktien med nästan 4 procent.

Molntjänstföretaget Sinch rapporterar också delårsresultat efter det att vd Oscar Werner så sent som i onsdags kväll fått sparken. Aktien tappar drygt 15 procent av sitt värde.