Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stockholmsbörsen på rött vid onsdagens öppning

Börsen backar på onsdagen, breda index är ned 1,2 procent vid start.

I inledande handel backar Stockholmsbörsen brett. OMXSPI är ned 1,2 procent och storbolagsindex OMXS30 är ned 1,4 procent. Efter en knapp halvtimmes handel ligger börsen på minus 2,2 procent.

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-indexet är samtliga utom ett bolag på minus, där undantaget är telekombolaget Telia som går upp 1,3 procent efter en ökad köprekommendation.

Sämst går det för teknikbolaget Sinch med en nedgång runt 4 procent.

Under gårdagen stängde Stockholmsbörsen svagt över nollan, efter att presterat starkt under förmiddagen.

I Asien är det blandade siffror. Tokyobörsen öppnade på plus men drog sig sedan tillbaka till nollan. Det är även där som kompositindexen i Shanghai respektive Shenzhen pendlar kring. Mer dystert är det i Hongkong: Hang Seng-indexet backar drygt 1 procent.

Även börserna på Wall Street väntas öppna på minus, enligt terminshandeln.

Under onsdagen är oljepriset ned drygt 3 procent. Kursändringen kommer efter att flera medier rapporterat att USA förbereder åtgärder för att sänka bränslepriset och att landets president Joe Biden överväger att skjuta upp en ny bränsleskatt. Det rapporterar Financial Times.

Bensinpriset höjs i dag

Brentoljan handlas på onsdagen för drygt 109 dollar per fat på råvarumarknaden.

Samtidigt höjs i dag bensinpriset i Sverige med 20 öre och kostar nu 23,28 kronor bemannade stationer hos Circle K, en av de branschledande kedjorna.

Diesel sänks samtidigt med 20 öre till 26,76 kronor per liter.

Senaste nyheterna om din ekonomi.